Asociația Casa Ioana
împreună, pentru un trai în siguranţă.
Asociația Casa Ioana, primul beneficiar al Fundaţiei BricoDépôt.

Familia reprezintă mediul cu care avem primul contact, în care venim pe lume și ne dezvoltăm. Este locul în care ar trebui să găsim întotdeauna înțelegere, liniște, soluții la orice problemă și, cel mai important, iubire și respect.

Totuși, în realitate, nu se întâmplă mereu așa. Din păcate, violența domestică este întâlnită în multe familii și, de multe ori, se ajunge la situații în care cei abuzați rămân pe străzi, fără adăpost.

Astfel, am ales să sprijinim Asociaţia Casa Ioana, un centru care oferă un cămin, protecţie şi consiliere femeilor și copiilor care se confruntă cu violența domestică, dar și cu lipsa unui adăpost. Din dorința de a le arăta că merită mult mai mult decât au primit până acum, prin Fundaţia Brico Depot si suport din partea Kingfisher, ne-am asumat să contribuim la renovarea ambelor centre pe care Asociaţia Casa Ioana le gestionează în prezent, în Bucureşti.

Am început prin renovarea completă a curții interioare a Adăpostului Casa Ioana pentru Familii din București. Voluntarii Brico Depot au ales să se implice şi ei în acest proiect. Timp de 2 zile, 11 voluntari au curățat şi au vopsit pereții curţii interioare, au vopsit acoperișul proaspăt schimbat, au amenajat spații verzi și au plantat flori, au înveselit spaţiul cu picturi colorate şi, mai mult decȃt atȃt, au pus suflet în tot ceea ce au făcut.

Cu suport financiardin partea Kingfisher vom continua parteneriatul cu Asociaţia Casa Ioana printr-un proiect mult mai mare, renovarea completă a centrului din cartierul Bucureştii Noi, unde situaţia spaţiului este îngrijorătoare.

Ne pregătim să începem lucrările înainte de finalizarea acestui an și ne dorim să facem o schimbare majoră pentru că, în prezent, centrul nu poate fi folosit din cauza condițiilor nefavorabile.

Credem cu tărie că orice inițiativă de responsabilitate socială, mai mică sau mai mare, are un impact major asupra oamenilor mai puțin norocoși așadar vă încurajăm și pe voi să vă implicați, pentru a pune o cărămidă la construirea unei vieți mai bune.