articol
Casele bune schimbă vieti: Fundația Brico Dépôt sustine cu 250.000 de lei peste 24.000 beneficiari în cea de-a șasea ediție a programului
  • Patruzeci și trei de proiecte înscrise anul acesta în cadrul campaniei de finanțare „Casele bune schimbă vieți”
  • Cinci proiecte vor primi o finanțare totală de 250.000 de lei;
  • 24 000 beneficiari direcți și indirecți vor fi sprijiniti prin proiectele selectate anul acesta, reprezentând de peste 3 ori mai mult decât în anul anterior.
  • De la debutul programului, prin cele 37 de proiecte finanțate, compania a alocat peste 1.750.000 lei în bani și în materiale de construcții și a sprijinit peste 53 700 de beneficiari direcți și indirecți.

București, 13 mai 2025 - Fundația BricoDépôt anunță rezultatele celei de-a sasea ediții a programului „Casele bune schimbă vieți”, menit sa sustina imbunătățirea condițiilor de locuit și creșterea calității și siguranței vieții în comunitățile defavorizate din România. Cinci dintre organizatiile non-guvernamentale care au înscris proiecte în program vor primi finanțare, în valoare totală de 250 000 lei. Asociatiile urmatoare sunt finaliste: Pirita Children, Werdnig Hoffman, Eco Durabil, Climb Again si Help Autism.

„De șase ani, casele bune schimbă viețile persoanelor vulnerabile. An de an, am învățat alături de partenerii noștri și ne-am extins viziunea, înțelegând că soluțiile de sprijin nu se rezumă doar la locuințe. De aceea, astăzi sprijinim nu doar proiecte care vizează locuințele, ci și inițiative care creează spații educaționale, de terapie și recreere sau soluții verzi pentru cei aflați în nevoie. Ne bucurăm să vedem cum parteneriatele cu organizațiile nonguvernamentale aduc un impact real și profund în comunități, iar anul acesta, cu atât mai mult, suntem încântați de noi colaborări care vor contribui la schimbări în comunitate. Împreună construim un viitor mai sigur și mai bun pentru cei vulnerabili.” spune Georgiana Brehuescu, Head of BricoDépôt Foundation & Community Investments Advisor.

Invităm ONG-urile să își depună candidatura pentru această etapă a programului, în care sunt eligibile proiectele ce vizează îmbunătățirea adăposturilor sau a centrelor de îngrijire destinate copiilor, vârstnicilor sau altor persoane vulnerabile, asigurarea de locuințe sigure și decente pentru persoanele din comunități defavorizate, dezvoltarea unor spații educaționale moderne care să sprijine procesul de învățare, precum și amenajarea unor centre sau cabinete medicale ce oferă servicii comunităților vulnerabile. De asemenea, proiectul vizează inițiative care creează spații de relaxare sau terapie pentru grupuri vulnerabile, precum și proiecte ce contribuie la îmbunătățirea accesului la utilități esențiale, cum ar fi apă, electricitate și canalizare.

Cele cinci proiecte câștigătoare, care primesc finanțare:

  • Asociatia Pirita Children – pentru infiintarea unui centru de triaj si igiena pentru copiii din cea mai saraca si marginalizata comunitate din Baia Mare, ca prim pas in accesul la scolarizare. Proiectul vizeaza renovarea incaperilor si recompartimentarea modulului de dusuri, inlocuirea instalatiilor, a mobilierului si a obiectelor sanitare, precum si dotarea cu masini de spalat, pentru a contribui la reducerea discriminarii copiiilor din scoli si gradinite pe motiv de igiena precara.
  • Asociatia Werdnig Hoffman – pentru renovarea si accesibilizarea « Casutei Prieteniei » - un spatiu comunitar destinat persoanelor cu dizabilitati prin transformarea unei suri intr-un loc comptet echipat pentru terapie, activitati sociale, educationale si de dezvoltare personala, precum si finalizarea renovarii exterioare a celor 2 corpuri deja incepute in cadrul municipiului Carei, judetul Satu Mare.
  • Asociatia Eco Durabil – pentru renovarea singurului centru integrat de economie circulara din România, “O mână de ajutor” oferind astfel ajutor copiilor și familiilor vulnerabile (persoane aflate in saracie extrema, victime ale violenței domestice sau copii din centre de plasament). Proiectul presupune montarea unui sistem de încălzire, inlocuirea ferestrelor pentru eficiență energetică și reducerea pierderilor de căldură, renovarea și dotarea grupurilor sanitare, precum si reamenajarea bibliotecii și a spațiului de consiliere psihologică.
  • Asociatia Climb Again – pentru extinderea Centrului paralimpic Climb Again din Iasi in cadrul caruia asociatia organizeaza sesiuni gratuite de terapie prin escalada, kinetoterapie si consiliere psihologica pentru copii si tineri cu dizabilitati: deficiente de vedere, de auz, tulburari de spectru autist, tulburari neuromotorii sau alte deficiente asociate. Centrul va oferi un spatiu sigur pentru dezvoltarea personala si a psihomotricitatii, oportunitati de socializare si integrare, precum si o platforma de antrenament si recrutare pentru viitorii para-sportivi.
  • Asociatia Help Autism – pentru renovarea celor două centre noi de terapie în București (Sector 1 și Sector 5) precum si a sediului administrative (Sector 3). Extinderea rețelei de centre de terapie Help Autism contribuie la creșterea accesului copiilor și adolescenților cu autism la servicii de terapie decontate, reducând astfel listele de așteptare si atenuand astfel povara financiară resimțită de părinți și familii, oferindu-le sprijin concret în procesul terapeutic.

„Credem cu tarie ca o lume mai buna incepe chiar de acasa, de aceea ne-am asumat misiunea de a a contribui la schimbarea unei realitati in care, pentru prea multi oameni, sentimentul de siguranta si starea de bine pe care ar trebui sa ni le ofere mediul in care traim, reprezinta doar un vis indepartatNe bucuram ca am putut sa crestem si sa extindem aceasta retea a binelui cu parteneriii selectati anul acesta si sa crestem cu 24 000 numarul de beneficiari.” spune Cătălin Mazilu, Director Operațiuni, Brico Dépôt România și Membru în Consiliul Director al Fundației BricoDépôt.

Peste 1.750.000 de lei investitie și peste 53 700 de beneficiari sprijiniti de la lansarea programului

De la debutul campaniei „Casele bune schimbă vieți”, Brico Dépôt și Fundația BricoDépôt au alocat peste 1.750.000 de lei în bani și materiale de construcții și au sprijinit peste 53 700 de beneficiari direcți și indirecți. Astfel, Fundația BricoDépôt România își reafirma angajamentul de a fi aproape de cei vulnerabili si de a susține proiectele de îmbunătățire a condițiilor de locuit, a calității și a siguranței vieții, ȋn comunități dezavantajate din Romȃnia.

Regulamentul complet al campaniei, criteriile de acordare a finanțărilor şi mai multe detalii despre proiectele selectate pot fi consultate pe website-ul oficial al Brico Depôt, în secțiunea dedicată Fundației BricoDépôt: https://www.bricodepot.ro/fundatie/.



Despre campania „Casele bune schimbă vieți”

“Casele bune schimbă vieţi” este programul-platformă derulat anual de către Fundația BricoDepôt, care se adresează organizațiilor non-guvernamentale, prin care Fundația susține proiecte de renovare, îmbunătăţire sau construcţie a locuințelor destinate oamenilor din grupuri vulnerabile sau cu posibilități financiare reduse.

Despre Fundaţia BricoDépôt

Fundaţia BricoDépôt a fost înființată ȋn 2019, de către Brico Dépôt România, având drept obiectiv principal susținerea proiectelor de îmbunătăţire a condiţiilor de locuit, a calităţii şi a siguranţei vieţii, ȋn comunități dezavantajate din Romȃnia. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați: https://www.bricodepot.ro/fundatie/.

Despre Brico Dépôt România

Brico Dépôt România este o companie din sectorul îmbunătățirii locuințelor, oferind clienților o gamă variată de produse și servicii pentru renovare, reparații și amenajări. Produsele și serviciile noastre sunt apreciate săptămânal de peste 6 milioane de clienți, fie că aceștia aleg să treacă pragul celor 31 de magazine din întreaga țară sau preferă să cumpere online. În Brico Dépôt România, credem că toată lumea ar trebui să aibă o locuință în care să se simtă acasa, așadar obiectivul principal este ca activitatea de reamenajare a locuinței să devină accesibilă tuturor. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați: www.bricodepot.ro