Patru pași simpli pentru curățenia de primăvară

Patru pași simpli pentru curățenia de primăvară

Primăvara și-a intrat pe deplin în drepturi, iar Paștele este la mai puțin de o lună distanță. Pentru că vremea caldă ține cu noi și casa sigur are nevoie de o reîmprospătare după sezonul rece, e timpul să trecem la curățenia de primăvară! De cele mai multe ori, aceasta este cea mai complexă curățenie pe care o faci pe parcursul anului și, de aceea, trebuie să pornești cu un plan și cu toate intrumentele gata de lucru. Ți-am pregătit, așadar, o listă cu tot ce ai nevoie pentru a-ți face casa să strălucească sezonul acesta, dar și cu sfaturi și acțiuni pe care să le bifezi la curățenia de primăvară. Să începem!


Pasul 1: Fă o listă
Pasul 2: Ia fiecare cameră din casă pe rând
Pasul 3: Nu uita de geamuri, pereți și covoare
Pasul 4: Bucură-te de primăvară într-o casă curată, fără pată!

Pasul 1: Fă o listă

Dacă vrei să fii eficient, curățenia de primăvară trebuie să înceapă pe hârtie. Înainte de toate, fă inventarul produselor de menaj pe care le ai deja în casă și vezi cu ce trebuie să îți completezi recuzita. Pe lângă detergenți și soluții de curățare, recipientele, lavetele și rezervele pentru mopuri sau spălătoare de geamuri sunt la fel de importante. După ce ți-ai făcut lista, te așteptăm în cel mai apropiat magazin , unde găsești o întreagă gamă de produse pentru uz casnic și curățenie.

Lista ta poate continua și cu fiecare sarcină de îndeplinit pentru fiecare cameră din casă, astfel încât să nu uiți de niciun colțișor și să rămâi cu toate încăperile strălucind de curățenie.

Pasul 2: Ia fiecare cameră din casă pe rând

Curățenia de primăvară poate părea copleșitoare când te gândești la cât de multe lucruri ai de făcut pentru fiecare spațiu din casa ta. Sfatul nostru este să iei camerele pe rând și să îți stabilești activitățile de îndeplinit pentru fiecare – astfel, marele proiect al curățeniei va fi împărțit în sarcini mai mici, pe care să le iei pas cu pas și care să te ajute să fii mult mai organizat în activitățile tale.

Dormitorul

Pe lângă curățarea suprafețelor, spălarea draperiilor și a geamurilor, pentru dormitor trebuie să iei în considerare și reîmprospătarea patului și reorganizarea dulapului.

Nu este suficient să treci de la lenjeria de iarnă la cea de primăvară pentru a-ți curăța patul – trebuie să începi cu salteaua. Primul pas este să o aspiri pe ambele părți și să cureți eventualele pete pe care le poate avea. Pentru a reîmprospăta complet salteaua, presară bicarbonat de sodiu pe toată suprafața ei și lasă-l să acționeze timp de câteva ore: acesta va elimina toate mirosurile neplăcute și va odoriza patul. Dacă stai la casă și ai posibilitatea, o idee bună este și să lași salteaua afară pentru câteva ore, la aerisit. În final, dacă nu ai o husă pentru saltea, îți recomandăm una de la , care îți va proteja salteaua, o va menține curată și pe care o poți spăla foarte ușor și des la mașină.

În ceea ce privește dulapul, la începutul unui nou anotimp, multe persoane au tendința să împacheteze hainele din vechiul sezon și să le depoziteze până când vor avea din nou nevoie de ele. Dacă vrei să faci o curățenie în profunzime, este momentul să îți și sortezi hainele din sezonul trecut și să le păstrezi doar pe cele care chiar îți plac și de care ai nevoie. Asigură-te că le depozitezi pe toate curate și, dacă spațiul nu îți permite să le ții tot în dulap, o soluție practică și estetică este storarea în cutii. Le gătești cu dimensiuni și modele variate, astfel încât să fie potrivite pentru nevoile tale și pentru designul camerei.

Bucătăria

În bucătărie, curățenia ta de primăvară trebuie să înceapă în dulapuri și în frigider. Verifică recipientele și mâncarea pe care le-ai stocat până acum și aruncă produsele vechi sau eventual expirate. După ce ai golit corpurile din bucătărie, frigiderul și congelatorul, spală toate rafturile lor cu soluțiile de curățat specifice și lasă-le să se usuce înainte să le umpli din nou. Până să pui toate produsele la locul lor, asigură-te că sunt și ele perfect șterse și curate. De asemenea, acordă o atenție deosebită măștii de chiuvetă și dulapurilor de lângă ea, pentru că aici tinde să se adune mai multă mizerie.

Alte două puncte la care trebuie să te oprești pentru curățarea bucătăriei sunt aragazul și hota. Pentru aragaz, trebuie să cureți suprafața de gătit cu o soluție anti-grăsime și să îi scoți toate eventualele pete. Dacă aragazul tău este electric, ai grijă la ochiuri, astfel încât să nu intre apă care ar putea defecta sistemul de aprindere. În același timp, spală grilajul și nu neglija nici interiorul cuptorului sau toate tigăile și recipientele de gătit pe care le-ai ținut până acum acolo.

Pentru hotă, în afară de ștergerea de praf și curățarea exteriorului ei cu o soluție, primăvara este un moment bun să îi schimbi și filtrul.

Baia

Curățarea băii merită o atenție deosebită, fiind încăperea în care se strâng cele mai multe bacterii. Astfel, toate suprafețele trebuie frecate și curățate în profunzime, în special toaleta, dușul sau cada și chiuveta. Asigură-te că, pentru acestea, ai la dispoziție mănuși de unică folosință, dezinfectant, soluție anti-calcar și soluție pentru curățat geamurile.

Vei folosi mănușile și dezinfectantul pentru suprafața toaletei, alături de o perie. Lasă dezinfectantul să acționeze pentru câteva minute înainte de a curăța suprafața și nu neglja nici rezervorul. Mănușile și dezinfectantul rămân valabile și pentru curățarea căzii sau a dușului, la care se mai adaugă și soluția de curățat geamuri pentru pereții de sticlă ai dușului.

Nu neglija nici robinetele – folosește o soluție anti-calcar și, pentru a elimina depunerile în profunzime, înfășoară capetele robinetelor într-o pungă de plastic cu oțet alb și lasă-le peste noapte. Acest lucru va îndepărta toate bacteriile și sedimentele.


Pasul 3: Nu uita de geamuri, pereți și covoare

Pentru ca o casă să strălucească, la propriu, de curățenie, geamurile și pereții trebuie să fie de asemenea fără pată.

Știai că, pentru geamuri, este ideală spălarea în zilele înnorate? Astfel, soarele nu va usca imediat geamul cu detergent pe el. Combinația câștigătoare pentru spălarea ferestrelor este formată din soluția de curățat geamuri (pe care o poți amestecă și cu puțîn detergent de vase, pentru a-i spori eficiența împotriva petelor), o lavetă din microfibră și o racletă. Trebuie să cureți geamurile atât pe interior, cât și pe exterior.

Pentru pereți, dacă nu ai timp suficient pentru a da cu var, spală-i cu o lavetă și cu apă călduță în care ai pus puțin detergent de vase. Folosit într-o cantitate mică, pe un burete de bucătărie, acesta scoate petele de pe pereții tăi, fără să afecteze vopseaua. Lasă apoi ferestrele deschise, ca pereții să se usuce rapid și uniform.

În ceea ce privește covoarele, vremea caldă și însorită îți permite să le speli chiar acasă și să le usuci pe balcon sau în curte. Dacă nu ai totuși timp pentru acest lucru, le poți duce la curățătorie sau le poți spăla superficial (doar pe suprafață), cu soluție pentru covoare și o perie, după ce le-ai aspirat bine pe ambele părți în prealabil.

Pasul 4: Bucură-te de primăvară într-o casă curată, fără pată!

te-ar mai putea interesa

Curățarea și desfundarea țevilor chiuvetei in 7 pași simpli. Sfaturi de la instalatori Curățarea și desfundarea țevilor chiuvetei in 7 pași simpli. Sfaturi de la instalatori
  Țevile de la chiuvetă adună, cu timpul, o mulțime de reziduuri, care pot provoca o serie de neplăceri. Din fericire, curățarea lor se face foarte simplu. Chiuvetele dintr-o locuința, fi...
citește mai mult
4 pași simpli în alegerea sistemului de încălzire potrivit casei tale 4 pași simpli în alegerea sistemului de încălzire potrivit casei tale
Sistemul de încălzire este un aspect important pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când construiești planul casei tale. Pentru că o acțiune bine planificată este cheia su...
citește mai mult
Construirea unei mese de lemn. Cum sa realizezi o masa in cativa pasi simpli Construirea unei mese de lemn. Cum sa realizezi o masa in cativa pasi simpli
Iti poti pune la bataie cunostintele de tamplar cu un proiect simplu si practic – o masa de lemn. Iti aratam pas cu pas cum poti face asta. Esti amator in ale tamplariei si ai vrea sa-ti pu...
citește mai mult
Mic ghid de instalare a pardoselii PVC. 10 pași simpli, pentru o podea perfectă Mic ghid de instalare a pardoselii PVC. 10 pași simpli, pentru o podea perfectă
Vă doriți un upgrade al locuinței înainte de debutul sezonului rece? Recondiționarea parchetului sau instalarea unei pardoseli PVC poate fi trucul de care aveți nevoie. Cu toții simțim nevoia s...
citește mai mult
Curățenia de primăvară începe în grădină. Pregătește-ți spațiul verde pentru sezonul cald! Curățenia de primăvară începe în grădină. Pregătește-ți spațiul verde pentru sezonul cald!
Când primăvara îți bate la ușă, îi deschizi și o inviți în grădina casei tale. Mai ales când abia aștepți să te bucuri de razele soarelui și de primele flori răsărite &ic...
citește mai mult
Cum să vopsești un tavan în 8 pași simpli Cum să vopsești un tavan în 8 pași simpli
Dacă ai planuri de decorare, ai putea să și aplici tavanului un strat proaspăt de vopsea. Refă unitatea camerei cu o culoare distinctivă pe tavan sau redă-i strălucirea cu un strat nou de vopsea albă....
citește mai mult