15 idei de amenajari interioare cu flori în ghivece, pe care trebuie să le încerci - galerie foto

15 idei de amenajari interioare cu flori în ghivece, pe care trebuie să le încerci - galerie foto

Să îți creezi propriile amenajări interioare cu flori în ghivece este mult mai simplu decât ai crede. Probabil deja ai în casă câteva ghivece cu flori, însă acum le poți aranja mult mai creativ astfel încât să îți înfrumusețeze fiecare loc din interiorul casei și să îi ofere o notă de culoare și de prospețime.

Pe lângă faptul că sunt o bună idee pentru a decora spațiul interior, acestea au și un efect benefic pentru sănătatea noastră, întrucât purifică aerul și mențîn un nivel optim de umiditate.

Uite câteva idei care să te inspire în amenajarea propriei locuințe și în organizarea creativă a ghivecelor cu flori:

1. Lădițele din lemn pot fi refolosite că suport pentru ghivecele cu flori

Dacă ai în casă niște lădițe din lemn pe care nu știi cum să le folosești, poți pune câteva ghivece cu flori în ele. Sunt o idee grozavă pentru decorarea livingului, balconului sau holului casei și vor crea un spațiu cu un aer rustic:

2. Folosește ghivece mari cu flori, pentru dormitor

Îi poți oferi spațiului în care dormi un aspect mult mai relaxant, dacă adaugi câteva ghivece cu plante. Nu doar că dormitorul va arăta mai bine, dar florile vor aduce vitalitate în cameră și vor împrospăta aerul. Poți adăuga câteva ghivece mari cu flori, dar și câteva ghivece mai mici pe un suport de metal sau lemn ca în pozele de mai jos:

3. Reutilizează scările vechi ca suport pentru flori

Scara poate avea o nouă întrebuințare și poate fi folosită ca un suport grozav pentru ghivecele cu plante. Uite cum le poți aranja:

4. Decorează camerele folosind ghivece suspendate cu flori

Ghivecele suspendate sunt decorul perfect pentru interiorul locuinței tale. Este indicat să alegi plante curgătoare sau bogate, dacă vrei să creezi un decor inedit. Acestea pot fi plasate lângă geam sau chiar în mijlocul sufrageriei tale, că în pozele de mai jos:

5. Folosește ghivece creative și unice

Pentru un decor deosebit poți folosi și altfel de ghivece, pe lângă cele clasice. Alege o cană de lut sau o găleată de lemn. Vor da un aer de autenticitate locuinței:

6. Nu uita să decorezi și camera copilului

Nu doar că vor crea un decor plin de vitalitate, ci vor împrospăta și aerul din camera copiilor. Pentru un plus de culoare, poți folosi ghivece în nuanțe vii. În plus, poți plasa ghivecele în câteva cutii mai mari, pentru a crea un design interesant și creativ în camera copiilor:

7. Așează ghivece cu flori pe polițe de lemn

Poți amenaja rafturi sau polite cu flori în orice cameră, astfel încât să creezi un decor plăcut și inedit:

8. Floarea de la fereastră, un truc simplu și practic

Poți așeza câteva ghivece cu flori pe pervazul ferestrei sau poți chiar să amenajezi câteva polițe pe care să așezi cât mai multe ghivece mici care vor da un aspect deosebit oricărei încăperi:

9. Ghivecele mici cu flori creează un spațiu modern

Dacă nu ai suficient spațiu unde să așezi ghivece mari, poți alege să amenajezi câteva ghivece mai mici cu flori pe un raft sau pe noptieră, pentru un decor minimalist:

10. Scaunele sunt un suport la îndemână pentru ghivecele cu flori

Dacă așezarea ghivecelor pe o poliță nu este o opțiune pentru tine pentru că îți dă prea multe bătăi de cap, la fel de bine poți să așezi ghivecele pe un scaun. Vor arata la fel de bine:

11. Dă viață locuinței tale alegând ghivece cu plante înalte

Dacă îți place să fii înconjurat de plante și vrei ca acestea să iasă în evidență și să fie admirate de cei care pășesc în locuința ta, poți amenaja spațiul cu câteva ghivece cu plante înalte și exotice:

12. Construiește o grădină verticală în balcon

Balconul poate fi locul în care te relaxezi după o zi obositoare, așa că poți amenaja o mică grădină verticală care să vitalizeze spațiul și să îți ofere o atmosfera liniștitoare. Așază cât mai multe ghivece cu flori pe polițe de lemn că în imaginea de mai jos:

13.Decorează bucătăria cu plante

Indiferent unde le așezi, ghivecele cu flori în bucătărie vor energiza încăperea și vor crea un spațiu unde vei găti cu plăcere. Le poți așeza pe pervaz, pe o măsuță sau chiar pe un suport de perete, că în poză de mai jos:

14. Creează un design modern cu diferite tipuri de cactuși

Dacă îți plac plantele exotice și vrei să creezi un spațiu modern și relaxat, poți opta pentru câteva ghivece cu cactuși de diferite forme și dimensiuni. Cactușii sunt ușor de întreținut și necesită udare doar o dată sau de două ori pe săptămână:

15. Revitalizează-ți dormitorul cu câteva ghivece cu flori așezate deasupra patului

Transformă dormitorul într-un spațiu și mai confortabil cu câteva ghivece cu flori așezate pe o polița, deasupra patului. Iar dacă acesta este așezat sub o fereastră, poți pune cateve ghivece cu flori pe pervaz. Vor crea o atmosfera plăcută în diminețile însorite:

te-ar mai putea interesa

Amenajări Băi: 50 de modele și idei • Ultimele tendințe • Sfaturi practice Amenajări Băi: 50 de modele și idei • Ultimele tendințe • Sfaturi practice
Baia este una dintre încăperile din locuință care ne permit să fim cât de creativi se poate când vine vorba de amenajare. Pentru că nu ai la dispoziție un spațiu foarte mare, î...
citește mai mult
Stilul cottage în amenajările interioare - 30 de idei de design care te vor inspira Stilul cottage în amenajările interioare - 30 de idei de design care te vor inspira
Stilul cottage ne duce cu gândul la acea casă rustică, situată pe coasta mării, care este decorată cu tot felul de obiecte de mobilier și ornamente vintage recondiționate. La modul general, stil...
citește mai mult
Inspiratie: Idei de amenajare cu plante cățărătoare - galerie foto Inspiratie: Idei de amenajare cu plante cățărătoare - galerie foto
După ce 2018 a fost anul plantelor exotice și al frunzelor de ferigă, care au invadat întreaga locuință, din hol, până în balcon, trecând prin dormitor și sufragerie, a venit m...
citește mai mult
Idei de paravane despărțitoare. Galerie Foto Idei de paravane despărțitoare. Galerie Foto
Paravanele despărțitoare, că și pereții despărțitori, sunt folosite pentru a separa (sau a ascunde) diferite zone dintr-o încăpere, dar au și rol decorativ. Folosite mai întâi î...
citește mai mult
Ghid de cumpărare ghivece, plantatoare și alte vase Ghid de cumpărare ghivece, plantatoare și alte vase
Adăugarea de plante în spațiul tău poate fi benefică pentru sănătatea și fericirea ta. Fiecare locuință, indiferent de cât demare sau mică, are spațiu pentru un ghiveci sau două. Chiar dac...
citește mai mult
Prețuri răcoritoare și amenajări de vară la Brico Depôt Prețuri răcoritoare și amenajări de vară la Brico Depôt
Brico Depôt dă startul amenajărilor de vară și a atmosferei de vacanță, iar temele nautice în culori diafane îi cuceresc și îi inspiră pe iubitorii de amenajari interioare și e...
citește mai mult