Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
6 idei pentru amenajarea unui spațiu de relaxare în curte

6 idei pentru amenajarea unui spațiu de relaxare în curte

Se încarcă...
816 vizualizări

Îți  poți amenaja curtea și grădină în nenumărate moduri, în funcție de stilul preferat și de suprafața pe care o ai la dispoziție și poți chiar îmbină frumosul cu utilul, păstrând un spațiu bine delimitat pentru cultivarea legumelor sau a plantelor aromatice. Oricare ți-ar fi însă alegerile, din curte nu trebuie să lipsească un spațiu pentru relaxare.

De ce ai nevoie de un spațiu intim în curte

Idei de amenajare

De ce ai nevoie de un spațiu intim în curte

Cât de mult reușești să exploatezi un avantaj precum faptul că stai la curte? Dacă te gândești bine, nu toată lumea împărtășește același noroc, așa se face că mulți proprietari de bloc fac toate eforturile să utilizeze cât mai bine potențialul balconului sau al terasei, transformându-le în locuri de petrecere a momentelor de relaxare.

Posibilitățile sunt însă limitate, comparativ cu ceea ce poți face într-o curte, unde alături de plantele decorative, grădina de legume sau de ierburi medicinale și mașină parcată, poți avea și un loc numai al tău, în care te retragi că să răsfoiești o carte și să îți savurezi cafeaua, același spațiu intim devenind însă, în diferite ocazii, și zona pentru grătar, locul unde organizezi petreceri la cină, pentru rude și prieteni sau zona de joacă a copiilor.

Idei de amenajare

Iată câteva idei care să te ajute să amenajezi un astfel de spațiu pentru relaxare, în propria curte:

· Împrejmuiește zona selectată cu gard viu – o idee simplă și de efect, care asigura intimitate, ferindu-te de privirile trecătorilor, dar și cu rol pur decorativ, mai ales că poți alege un gard care se menține verde pe perioada întregului an. Gardul viu poate fi plantat pe o suprafață mai mică, în interiorul curții, iar dacă ții mult la intimitate, este important să obții un aspect cât mai uniform și să ai grijă că frunzele să îmbrace fiecare spațiu. În curțile de dimensiuni reduse, se pot cultivă și plante cățărătoare, conduse pe gard.

· Transformă spațiul pentru relaxare într-o oază verde, adică într-un adevărat loc de refugiu, plin cu plante de diverse mărimi. Inspiră-te din modelul adoptat de grădinile botanice, pentru amenajarea serelor.

· Adaugă o sursă de apă cu rol decorativ. Ai la dispoziție suficiente modele de fântâni arteziene pentru grădina – alege, de exemplu, o fântână din compozit, care să aibă curgere în cascadă și de dimensiuni reduse, pentru această zona.

· Instalează o cadă cu hidromasaj, pentru exterior, dacă bugetul îți permite. Dacă ai trecut de pasul cu plantarea gardului viu pentru intimitate, sau dacă apelezi la paravane din pânză și lemn, frumos decorate, nu există loc mai bun în care să te răcorești și să ai parte de un masaj de relaxare, vara.

· Adaugă o instalație de lumini suspendată sau instalează lămpi cu design retro, fixate pe stâlpi, pentru a lumina zona seară, dar și pentru a crea o atmosfera de cină romantică sau de petrecere, atunci când vei planifică astfel de momente.

· Odată cu venirea toamnei, încălzește spațiul pentru relaxare cu o sursă de foc pentru grădina – o mini-construcție de tip foc de tabăra pentru grădina, pe care o poți ridică cu propriile mâini, cu ajutorul unei cupe speciale din inox sau din ceramică și a unui suport cu ajutorul căruia să eviți contactul cu solul. Alte variante sunt biosemineele cu design modern – acestea sunt arzătoare cu flacăra, dar fără fum și miros, care utilizează un combustibil natural numit etanol.

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360