Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Aparatul de spălat cu presiune - cum te ajută să cureți întreaga curte

Aparatul de spălat cu presiune - cum te ajută să cureți întreaga curte

Se încarcă...
1123 vizualizări

Curățenia nu este întotdeauna cel mai plăcut mod de a-ți petrece timpul liber. Dacă locuieșți la casă, întreg procesul se poate transformă într-o muncă și mai anevoioasă, din cauza spațiului mare de care trebuie să te ocupi.

Dacă spălarea curții și a numeroaselor obiecte din exterior ți se pare adesea imposibil de îndeplinit în puținele ore libere pe care le ai la dispoziție, poate că ar fi timpul să iei în considerare achiziționarea unui aparat de spălat cu presiune.

  • Ce este aparatul de spălat cu presiune
  • La ce poți folosi aparatul de spălat cu presiune
  • Cât costă un aparat de spălat cu presiune
  • Specificații tehnice de care trebuie să ții cont
  • Funcții și accesorii ale aparatului de spălat cu presiune
  • Câteva instrucțiuni de siguranța
  • Ce model ar trebui să achizitionezi

Ce este aparatul de spălat cu presiune

Inventat în anul 1950 de către germanul Alfred Karcher, aparatul de spălat cu presiune este un dispozitiv care eliberează apa cu un jet de presiune puternic, asigurând astfel o curățare eficientă a murdăriei persistente de pe suprafețele solide.

În orice gospodărie, ele pot fi o investiție importantă, dacă vrei să economisești timp în activitățile de curățenie, dar și energie electrică și apă. Aparatele moderne de spălat cu presiune sunt foarte eficiente în dozarea apei pe care o eliberează, eliminând practic risipa pe care furtunurile de grădină obișnuite o fac.

La ce poți folosi aparatul de spălat cu presiune

Un aparat de spălat cu presiune îți poate face viață mai ușoară în cadrul următoarelor activități:

· spălarea mașinii;

· spălarea bicicletei sau a motocicletei;

· spălarea pereților exteriori, a pavelelor, a gresiei de exterior sau a pardoselii din lemn a terasei;

· spălarea geamurilor exterioare;

· curățarea burlanelor;

· curățarea grătarului;

· spălarea covoarelor.

În general, aparatul de spălat cu presiune este soluția aleasă și de firmele de curățenie mari sau mici.

Cât costă un aparat de spălat cu presiune

cele mai ieftine aparate de spălat cu presiune pot mai ieftine, pornind de la 200 de lei. Evident, în ultima categorie de preț vorbim de aparate cu adevărat profesionale, rezistente, capabile să elibereze apă la o presiune foarte ridicată, de care e puțin probabil să ai nevoie în curățarea gospodăriei tale.

Prețul poate fi determinat și de prestigiul firmei producătoare, de controlul pe care îl ai în timpul spălării, de accesoriile cu care aparatul vine la pachet sau de mobilitatea să. Însă despre ele vom discuta în cele ce urmează.

Dacă vrei să estimezi un buget pentru achiziționarea unui aparat de spălat cu presiune, va trebui să te gândești cât de des îl vei folosi pentru a-ti curată curtea, dar și ce vrei să cureți cu ajutorul lui.

Specificații tehnice de care trebuie să ții cont

Cele mai importante specificații tehnice ale unui aparat de spălat cu presiune sunt presiunea și debitul apei.

Presiunea este măsurată în bari și determina puterea efectivă a jetului de apă. O valoare situată între 125 și 150 de bari este suficientă pentru nevoile gospodăriei tale.

Debitul apei este măsurat în litri pe ora și determina cât de multă apă poate folosi aparatul în timpul unei spălări. Un aparat cu un debit de 300 l/h se va dovedi eficient în majoritatea treburilor casnice la care îl vei folosi.

Următorul factor pe care trebuie să îl ai în vedere este tipul de alimentare cu energie electrică a aparatului. Ai de ales între:

· motor cu benzină – util dacă accesul la electricitate în curte nu este o opțiune;

· motor electric alimentat de la priză – de departe cele mai populare modele;

· motor electric cu acumulator – îți oferă un plus de mobilitate, dar la un preț mult mai mare.

Nu uita ca majoritatea aparatelor de spălat cu presiune trebuie conectate nu doar la curent, ci și la o sursă de apă. Astfel, dacă îți dorești un aparat pe care nu trebuie să îl bagi în priză, este indicat să alegi unul care să aibă propriul rezervor, pentru a avea astfel mobilitate deplină.

Alte specificatii tehnice de care ar trebui să ții cont sunt:

  • greutatea aparatului;
  • lungimea furtunului;
  • lungimea cablului de alimentare;
  • zgomotul pe care îl produce.

De asemenea, va trebui să te asiguri că aparatul poate aspiră singur apa din sursă (fără a fi nevoie de încă un sistem ajutător care să îi livreze apă cu presiune).

Apoi, va trebui să verifici dacă pistolul de presiune este dotat cu oprire automată. Aceasta înseamnă că jetul de apă se oprește automat imediat ce iei mâna de pe trăgaci. Funcția poate fi foarte utilă în cazul în care scapi pistolul din mână, deoarece, lăsat liber, un furtun cu o asemenea presiune poate crea pagube.

Funcții și accesorii ale aparatului de spălat cu presiune

În funcție de nevoile casei tale, diverse funcții și accesorii îți pot îmbunătăți considerabil experiență folosirii unui aparat de spălat cu presiune. Este foarte important să poți modifică oricând dorești presiunea jetului de apă, dar și felul în care acesta iese prin pistol.

În acest sens, multe aparate vin dotate cu diverse duze – piese care pot fi atașate în vârful pistolului pentru a facilita anumite tipuri de curățate. De exemplu, o duză cu pulverizare în evantai te poate ajută să cureți suprafețe mai mari în același timp, pe când o duză rotativă va concentra mai bine jetul într-o anumită zona, mărindu-i intensitatea.

Alte accesorii utile poți fi un mâner telescopic pentru curățarea interioară a țevilor și burlanelor, o lance de pulverizare pentru un plus de control, dar și diverse perii care pot fi montate în vârful pistolului, pentru o mai bună curățare directă a suprafețelor. De exemplu, o perie rotativă se va dovedi foarte eficientă în curățarea podelelor exterioare.

Nu în ultimul rând, este important că aparatul de spălat să poată fi folosit și împreună cu un detergent lichid sau cu alte soluții de curățat. Majoritatea modelelor noi sunt dotate cu rezervoare pentru detergent lichid și sunt capabile să împrăștie și apă, și detergent lichid în același timp, ceea ce reduce considerabil timpul alocat spalatului mașinii sau al altor suprafețe care necesită o curățare amplă.

Câteva instrucțiuni de siguranță

Reține că, spre deosebire de furtunurile de grădina care pot fi folosite pentru o bălăceală bună în timpul verii, aparatele de spălat cu presiune nu trebuie folosite pentru o astfel de joacă. Jetul de apă poate fi periculos, așa că nu îl îndrepta spre oameni sau animale și, sub nicio formă, nu-l lasă la îndemână copiilor.

Ține cont și de faptul că puterea mare a jetului poate deteriora anumite suprafețe din lemn sau care au o vopsea fină. Reglează întotdeauna presiunea, pentru a oferi o curățare adecvată fiecărui tip de suprafață.

Nu în ultimul rând, nu îndrepta jetul spre prize, fire de tensiune sau alte corpuri electrice.

Ce model ar trebui să achizitionezi

Mașina de spălat cu presiune 180 BARI - MAC ALLISTER dispune și de accesorii incluse: pistol de pulverizare, lance extensibilă, perie fixă, duză rotativă, perie rotativă și perie pentru terasă. De asemenea, lungimea furtunului este de 6 metri și dispune de roți pentru a fi mai ușor de transportat. Presiunea mare a mașinii de spălat cu presiune MAC ALLISTER îndepărtează rapid și cele mai persistente urme de murdărie.

Chiar dacă nu reprezintă o investitie majoră, aparatul de spălat cu presiune trebuie să fie durabil, ușor de folosit și să-ți ușureze cu adevarat munca în gospodarie.

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360