Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Cum pregăteşti o petrecere memorabilă în curtea ta: cele 4 etape care garantează reuşita

Cum pregăteşti o petrecere memorabilă în curtea ta: cele 4 etape care garantează reuşita

Se încarcă...
2254 vizualizări

Orice petrecere de pomină are câteva ingrediente care îi asigură succesul. Atmosfera, meniul şi muzica sunt cele mai importante dintre ele.

În mod obişnuit, curtea casei este unul dintre principalele motive pentru care cei mai mulţi oameni vor să renunţe la apartamentul de la bloc.

Unii spun că vor să se mute „la casă”, însă asociază casa cu ideea de libertate, de natură, de spațiu. Cei mai mulţi se mută „la curte” – pentru ei este clar de ce vor să facă această schimbare în viața lor.

Curtea este şi loc de parcare, şi teren de joacă, şi spaţiu unde îşi încearcă mâna la grădinărit, şi loc de depozitare pentru nenumăratele lucruri care se adună într-o gospodărie de-a lungul anilor. Uneori, însă, curtea devine locul ideal pentru o petrecere de pomină alături de prieteni și de cei dragi.

Rețeta obișnuită pentru un chef la curte e simplă: niște muzică, un grătar, prieteni și gata. Dacă vrei, totuși, ca petrecerea dată de tine să rămână multă vreme în amintirea invitaților, trebuie să ții cont de patru etape esențiale de pregătire.

1. Scoate curtea la lumină

Primul lucru pe care trebuie să îl faci după ce ai transmis invitaţiile la petrecere este să faci curat în curtea sau în grădina ta. Nu te încrede doar în talentul tău la grătar, şi nici în vinul excelent pe care vrei să-l serveşti. Orice ai spune şi oricât de bine i-ai cunoaşte, aspectul general al curţii contribuie mult la starea de spirit a invitaţilor tăi.

  • Mută la locul lor, în garaj sau în magazie, toate sculele de grădinărit şi celelalte ustensile care se regăsesc de obicei într-o grădină. Nu lăsa în urmă nimic care ar putea să-i încurce pe invitaţii tăi.
  • Nu uita de lucrările de întreţinere a spaţiului verde. Tunde gazonul şi arbuştii decorativi, dacă este cazul, aranjează ghivecele cu plante şi flori într-un mod cât mai plăcut şi nu uita să smulgi buruienile de pe alee, care creează o imagine neîngrijită a curţii.
  • Dacă pregăteşti o petrecere pentru o ocazie specială – o onomastică, o zi de naştere sau alt eveniment fericit -, e recomandat să iei în calcul şi curăţarea gardului împrejmuitor.
  • O soluţie care te scuteşte de prea multă muncă fizică este să-ţi achiziţionezi un compresor cu aer. Pe lângă foloasele pe care le are în garaj, compresorul poate fi conectat la furtunul cu apă sau la alte accesorii şi te va ajuta să termini mult mai repede curăţenia curţii.

2. (Re)amenajează-ţi grădina în ton cu petrecerea

Dacă pregăteşti o petrecere între prieteni, pe nepusă masă, este suficient să faci curăţenie în curte. Pentru o atmosfera relaxată nu ai nevoie de un cadru ieşit din comun. În cazul în care petrecerea are o latură mai festivă sau o tematică anume, poţi aplica totuşi câteva reguli de design exterior pentru a crea decorul perfect.

  • Scoate la aer plantele din casă. Pentru câteva ore, poţi înfrumuseţa zonele mai puţin arătoase ale grădinii sau acele locuri unde betonul este predominant.
  • Aranjează un loc pentru luat masa în cel mai verde colţ al grădinii. Dacă vrei să îl amplasezi sub un copac, totuşi, ia în calcul şi faptul că s-ar putea să te trezeşti cu frunze sau chiar cu omizi în farfuriile invitaţilor.
  • Agaţă lampioane în copacii din jur şi aşază lumânări de exterior în colţurile mai slab iluminate. Vor crea o imagine splendidă odată ce se va lăsa întunericul.
  • Dacă numărul invitaţilor este mai mare şi ai suficient timp la dispoziţie, poţi da o fugă să achiziţionezi câteva piese de mobilă grădină. În lipsă de timp, improvizează. Cu siguranţă ai în casă mobilier care ar arăta fabulos în mijlocul unei grădini amenajate festiv.
  • Confortul e primordial, aşa că nu e cazul să-ţi faci griji că nu se potrivesc scaunele sau masa. Foloseşte pături ca să sporeşti confortul invitaţilor şi să dai o imagine unitară diverselor piese de mobilier.
  • Dacă tot ai adus afară mobila de interior, efectul poate fi amplificat dacă foloseşti şi decoraţiuni care îşi au de obicei locul între patru pereţi. O carte sau o statuetă vor crea imaginea perfectă în aer liber.

3. Pregătește grătarul din timp

Cu toții știm importanța grătarului la români: toate marile sărbători au în meniu un grătar la iarbă verde, în grădină sau în fața blocului. Pe lângă asta, o petrecere în grădină nu va avea niciun farmec dacă invitații vor fi serviți cu pizza sau cu friptură la cuptor.

  • Fă din timp o listă cu invitații și pregătește meniul în funcție de numărul lor.
  • Hotărăște ce bunătăți vrei să pui pe masă și cumpără carne proaspătă, de la o carmangerie, cu cel mult 24 de ore înainte.
  • Nu uita de accesoriile pentru grătar. Dacă este o petrecere de casă nouă, poate nu ai avut încă timp să-ți construiești un grătar solid. Poți cumpăra unul de-a gata: poate fi un grătar mobil, din metal, sau un grătar fix, din cărămidă.
  • Asigură-te că ai suficienți cărbuni. E o adevărată tragedie să rămâi fără lemne de foc sau fără cărbuni la o petrecere, când carnea e departe de a fi gata.
  • Pune băutura la rece cu câteva ore înainte. Dacă nu ai suficient spațiu în frigider, e o idee bună să achiziționezi o cutie frigorifică.
  • Încinge grătarul înainte să ajungă invitații. Întotdeauna se găsește cineva dornic să dea o mână de ajutor, dar vei ieși mai câștigat dacă te dovedești pregătit.

4. Creează atmosfera perfectă

Nicio petrecere de grădină nu este completă fără coloana sonoră potrivită ocaziei, așa că pregătește-te din timp cu playlistul care-i va face pe invitați să nu mai vrea să plece acasă.

  • Dacă ai un sistem de sonorizare performant, scoate boxele în curte și plasează-le strategic în jurul zonei în care va avea loc petrecerea.
  • Ca să dai naștere unei atmosfere cât mai plăcute, maschează-le în tufișuri sau, pur și simplu, în spatele unor ghivece mai mari de flori.
  • Nu uita să ții la îndemână câteva folii de plastic, pentru a le acoperi în cazul în care se strică vremea brusc.

Iluminatul are un rol la fel de important ca și ambianța sonoră. Sunetul și lumina trebuie să creeze ambianța perfectă odată ce s-a lăsat seara.

  • Verifică toate luminile şi schimbă becurile arse.
  • Adaugă câteva surse de lumină pentru efect: un felinar din fier forjat agăţat de un stâlp sau chiar nişte lămpi solare care să contureze aleea şi spaţiul dedicat petrecerii.
  • Dacă vrei să creezi o atmosferă cu adevărat specială, împrumută un lampadar sau câteva veioze din casă şi decorează cu ajutorul lor intrarea în casă.

Dacă ai terminat cu pregătirile, nu-ți mai rămâne de făcut decât să aștepți sosirea primilor invitați. Nu uita, totuși, că petrecerea va rămâne memorabilă dacă, dincolo de decoruri și de muzică, păstrezi pe primul loc al importanței motivul care v-a adus pe toți laolaltă în această seară: prietenia.

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360