Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Îngrijirea gardului viu. Cum, cât și cu ce se tunde gardul viu

Îngrijirea gardului viu. Cum, cât și cu ce se tunde gardul viu

Se încarcă...
3963 vizualizări

Îngrijirea gardului viu nu este deloc dificilă. Dacă urmezi câțiva pași clari și folosești produsele potrivite, gardul va fi des, verde și va încadra splendid curtea ta.

Gardul viu este un mod excelent de a umple grădina de verdeață într-o manieră practică. El are un dublu avantaj – îți oferă intimitate și împodobește într-un mod plăcut curtea. Un gard viu este perfect pentru orice curte și nu este deloc greu de îngrijit, mai ales dacă alegi și un trimmer de bună calitate. Iată ce trebuie să știi.

Cum și când se tunde gardul viu

Există trei tipuri de tăiere a gardului viu – tăierea de întreținere (modelare), tăierea de scurtare și tăierea radicală. Fiecare dintre ele este necesară pentru un gard viu viguros, des și sănătos.

Prin tăierea de întreținere se asigură îndesirea gardului viu, dar și menținerea lungimii dorite. Acest tip de tăiere implică tunderea a 10-15 cm din lăstarii nou crescuți. În funcție de tipul de gard viu se stabilește și numărul necesar de tunderi de întreținere.

Pentru gardurile mereu verzi este suficientă o singură tăiere de întreținere pe an, însă pentru cele verzi vara este nevoie de două astfel de tăieri. Tăierea de întreținere se face când lăstarii nou născuți s-au maturizat.

Tăierea de scurtare se face cel mult o dată pe an, de regulă iarna.Lăstarii se scurtează pentru a avea parte de o creștere mai puternică.

Tăierea radicală se face când gardul viu este bătrân și are nevoie de regenerare. Mai este numită tăiere până la butuc și determină o creștere mai stufoasă în următorul sezon. Se face de obicei iarna, dar nu la temperaturi mai joase de -5 grade Celsius.

Este recomandat că tăierile să se facă în zilele uscate, fără îngheț, însă nu trebuie realizate nici pe caniculă, la orele prânzului, când soarele este puternic. Luna iunie este o perioada potrivite, la fel și luna octombrie.

Cu ce se tunde gardul viu

Gardul viu se tunde cu un trimmer (foarfecă electrică). Cel mai util este trimmerul cu acumulator, pentru că oferă autonomie mare și ușurință în manevrare. În clipul de mai jos poți vedea un astfel de trimmer cu lame confecționate din oțel tăiat cu laser și șlefuit cu diamant.

Trimmerul este util atât la tunderea gardului viu, cât și pentru toaletarea copacilor din curte, fiind una dintre ustensilele indispensabile la curte.

Îngrijirea gardului viu nu este deloc dificilă. Odată plantat, el nu ne solicită prea multă atenție, iar tunderea este extrem de ușor de executat cu ajutorul unui trimmer bun.

Vezi și alte articole despre întreținerea gardurilor:

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360