Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Lucrări de efectuat în grădină în iunie

Lucrări de efectuat în grădină în iunie

Se încarcă...
1149 vizualizări

Sfaturi și recomandări pentru îngrijirea grădinii în iunie

Vara a venit în mod oficial și grădina ta se află în ultima fază de înflorire, înainte de a încetini ritmul în iulie și august. Sunt multe lucruri cu care să ții pasul în iunie, dar având la îndemână această listă utilă, lucrările esențiale vor fi duse la bun sfârșit mai repede și te poți bucura de rodul muncii tale.

Protejează-ți grădina de vremea caniculară

Din iunie până în august, irigarea grădinii devine esențială odată cu creșterea temperaturii, așa că asigură-te că îți devine ca o rutină zilnică. Bordurile, straturile, ghivecele și vasele, coșurile suspendate și chiar gazonul trebuie udate regulat, altfel plantele se vor ofili și vor muri. Pentru a economisi apa, gândește-te să folosești un butoi de apă pentru colectarea apei de ploaie. Nu numai că plantele tale iubesc apa de ploaie naturală, dar aceasta este și cea mai ecologică opțiune.

Dacă ai nevoie de mai mult ajutor pentru a ști cum să-ți îngrijești grădina când temperaturile sunt în creștere, poți consulta ghidul nostru practic.

Bate araci, scurtează și separă plantele

Plantele erbacee perene cresc repede și devin destul de mari, așa că poți încerca să folosești araci pentru a asigura suportul și a împiedica planta să ajungă în noroi - în special dacă ai plante mai înalte cum ar fi Delphinium. Unele plante anuale rezistente care au fost semănate mai devreme ar putea avea și ele nevoie de suport. Leagă floarea soarelui (și alte plante asemănătoare) de araci înainte să crească prea înalte, astfel le împiedici să se îndoaie sau să se rupă.

Iunie este momentul cel mai potrivit să iei butași de lemn de esență moale – nu uita să folosești doar lăstari fără muguri. Taie vârfurile lăstarilor imediat de sub nodul frunzei (acolo unde lăstarul începe să crească de pe o tulpină existentă) lăsând o tăietură de aproximativ 10-15 cm lungime. Înmoaie baza în tratament pentru rădăcini înainte de a planta într-un ghiveci. Dacă ai nevoie de mai mult ajutor privind felul în care poți crește plante din butași,consultă ghidul nostru.

La final, începe să separi tufele de mierea-ursului (plămânărică), primulele timpurii, Doronicum (cujda) și alte plante perene care au avut deja flori. Astfel le vei întări și vor produce și mai multe flori în anul viitor. Odată ce ai scos din pământ o tufă (având mare grijă să nu deteriorezi rădăcinile), pune două furci spate în spate în mijlocul tufei și depărtează-le. Repetă pașii până obții câteva tufe de mici dimensiuni. Acum aruncă partea din mijloc a tufei celei vechi și replantează doar noile bucăți. Pentru mai multe informații despre separarea tufelor, consultă ghidul nostru.

Dirijează trandafirii

În această lună ai grijă să dirijezi trandafirii cățărători cu înflorire continuă și pe cei cu o singură înflorire. Leagă lăstarii noi pe măsură ce cresc, deoarece altfel încep să atârne. Dacă ai plantat tufe noi de trandafiri cățărători cu care vrei să acoperi un zid sau o arcadă, asigură-te că alegi tulpini solide, bine plasate, care urcă de la baza plantei. Răsfiră-le și leagă-le strâns de suport. Este mai rentabil să folosești benzi de legare din plastic pentru plante în loc de sfoară, care se va slăbi în câțiva ani și apoi se poate rupe sub greutatea plantei mature.

Crește-ți propriile legume

Iunie este momentul în care poți să recoltezi destul de multe legume. Ceapa verde, cartofii timpurii, ceapa de iarnă, sparanghelul, salata verde, rucola, ridichile, și mazărea ar trebui să fie acum gata de pus pe masă.

După ce le-ai recoltat, nu lăsa pământul gol - îndepărtează rădăcinile și frunzele, stropește cu puțin fertilizator și fă-l să intre bine în pământ cu o furcă înainte de a semăna următoarea recoltă. Toate legumele obișnuite pentru salată încă pot fi semănate acum; nu uita să uzi micile plante și să le prășești regulat.

Pregătește-te de sfârșitul verii

Nimeni nu vrea să se gândească la revenirea vremii reci – în special atunci când vara abia a început. Dar pentru ca grădina ta să continue să arate perfect, există câteva lucruri pe care le poți face acum pentru a te pregăti de venirea lunilor mai răcoroase.

Scoate bulbii de flori care înfloresc primăvara, ca de exemplu cei de lalele și zambile și depozitează-i într-un șopron de grădină răcoros și bine aerisit, în timp ce bulbii de narcise galbene, ghiocei și clopoței pot fi lăsați în pământ pe tot parcursul anului. Nu lăsa în pământ bulbii dacă sunt prea aproape de plante care au nevoie să fie udate în timpul verii, deoarece nu vor agrea umiditatea și vor putrezi în cele din urmă. Plante pentru straturile de flori de primăvară ca nu-mă-uita și micșunelele galbene (*Erysimum*) și-au încheiat perioada de înflorire și pot fi îndepărtate. Adaugă-le în recipientul pentru prepararea compostului pentru a reduce cantitatea de gunoi.

Sfaturi și recomandări pentru îngrijirea grădinii în iunie

Vara a venit în mod oficial și grădina ta se află în ultima fază de înflorire, înainte de a încetini ritmul în iulie și august. Sunt multe lucruri cu care să ții pasul în iunie, dar având la îndemână această listă utilă, lucrările esențiale vor fi duse la bun sfârșit mai repede și te poți bucura de rodul muncii tale.

 

Vezi lucrarile de efectuat in gradina pe toata perioada anului:

  1. Lucrări de efectuat în grădină în ianuarie

  2. Lucrări de efectuat în grădină în februarie

  3. Lucrări de efectuat în grădină în martie

  4. Lucrări de efectuat în grădină în aprilie

  5. Lucrări în grădină în luna mai

  6. Lucrări de efectuat în grădină în iulie

  7. Lucrări de efectuat în grădină în august

  8. Lucrări de efectuat în grădină în septembrie

  9. Lucrări de efectuat în grădină în octombrie

  10. Lucrări de efectuat în grădină în noiembrie

  11. Lucrări de efectuat în grădină în decembrie

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360