Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Lucrări de efectuat în grădină în noiembrie

Lucrări de efectuat în grădină în noiembrie

Se încarcă...
1864 vizualizări

Sfaturi și recomandări pentru îngrijirea grădinii în noiembrie

Luna noiembrie aduce frunze care cad și vreme rece cu vânt și ploi. Este timpul să te retragi în casă la căldură și să te pregătești de sezonul festiv. Grădina ta va trebui să îndure vremea rea de afară, așa că înainte de toate ar trebui să te ocupi de pregătirea ei pentru sezonul rece și protejarea plantelor. Iată ce trebuie să faci pentru a pune grădina în ordine pentru anul viitor.

Dacă ai parte de vreme extremă, avem câteva idei și sugestii despre cum să-ți protejezi grădina și exteriorul casei împotriva stricăciunilor.

Citește cum să-ți protejezi grădina când se preconizează vreme extremă

Fă săpături în grădină

Acum că viața majorității plantelor tale a ajuns la final, sapă straturile de flori și parcelele de legume amestecând pământul cu niște bălegar sau compost. Astfel, îmbunătățești valoarea nutritivă a pământului pregătindu-l pentru plantele noi pe care le vei cultiva la anul. Verifică dacă aceste zone sunt complet libere înainte să te apuci de săpat, nu ai vrea să deranjezi florile de primăvară.

Dacă solul este ud, argilos, nu încerca să-l sapi acum. Este mai bine să amâni până se usucă în mod natural, prin martie sau aprilie.

Cumpără unelte de grădinărit pentru săpat

Cumpără compost și ameliorator de sol

Curăță ultimele frunze căzute

Atunci când frunzele au început să cadă, în septembrie, te-am sfătuit să le cureți pentru a proteja gazonul. În noiembrie ar trebui să cadă și ultimele frunze, astfel încât va trebui să ții pasul cu strângerea lor. Dacă îți vor acoperi complet gazonul și nu le vei îndepărta, iarba va fi lipsită de lumină și va deveni mai predispusă la boli fungice și la apariția peticelor goale. Aspiratoarele de grădină și suflantele de frunze îți vor ușura munca de îndepărtare a frunzelor de pe terasă și gazon.

Frunzele nedorite pot fi transformate în compost din frunze - un tip excelent de compost. Pune frunzele umede într-un sac negru din plastic pentru gunoi menajer, leagă cu un nod la vârf și fă niște găuri în el cu o furcă. Pune sacul într-un loc ferit în grădină și lasă-l timp de un an. Lasă frunzele să se descompună încă un an dacă vrei să-l folosești drept ameliorator de sol.

Cumpără aspiratoare de grădină și suflante de frunze

Cumpără greble

Curăță și pregătește-te de primăvară

Economisește timp și bani pentru anul viitor curățând temeinic echipamentul de grădinărit, ghivecele și uneltele. Dacă faci acest lucru, le vei proteja de rugină și putregai, totodată împiedicând plantele să fie copleșite de infecții sau dăunători. Pentru a afla mai multe despre cum să cureți uneltele și ghivecele de plante, consultă ghidul nostru despre curățarea grădinii toamna.

Dacă ai o seră, acum este momentul să faci o curățenie serioasă. Dăunătorii și bolile pot să persiste în colțuri și crăpături, gata să-ți atace plantele la venirea primăverii. Aplică dezinfectant pe fiecare suprafață, curățând în profunzime – dacă sera stă pe pământul gol, aplică dezinfectantul frecând cu o perie dură.

Cumpără produse de curățare pentru exterior

Curățarea

Acum că multe garduri vii și mulți arbuști și arbori de foioase sunt în stare latentă, poți să începi să-i cureți și să-i reîntinerești, iar mulțumită faptului că nu au frunze, vei vedea exact ce anume trebuie tăiat. Dacă ai plante sensibile din specia Prunus, cum sunt prunii și migdalii, nu te atinge de ei. Dacă îi tai toamna sau iarna, există riscul să dezvolte boala frunzelor de argint. Aceasta este o boală fungică în urma căreia frunzele devin argintii și în cele in urmă provoacă uscarea crengii.

Dacă nu ai făcut-o deja, curăță tufele de trandafiri scurtându-le pentru a le proteja împotriva vânturilor puternice de iarnă, care le-ar putea scoate din rădăcini. Trandafirii cățărători ar fi trebuit să fie curățați încă de la începutul toamnei.

Dacă ai copaci mai mari în grădină, poate fi dificil să îi cureți, astfel că e mai bine să apelezi la un specialist. Aceștia vor avea echipamentul potrivit și cunoștințele necesare pentru a tăia orice crengi fără a deteriora copacul sau grădina.

În spațiile acoperite

Cum pământul începe să se întărească de la îngheț, poate fi mai greu să plantezi ceva în grădină, dar nu te îngrijora, poți încă planta în ghivece bulbi de Amaryllis (steaua cavalerului). Aceștia au nevoie de hrănire și de irigare regulată după ce au fost plantați, iar dacă primesc îngrijirea adecvată, vor înflori chiar în preajma Crăciunului.

În ceea ce privește sera, gândește-te să instalezi o sursă de iluminare, mai ales că zilele se scurtează și lumina soarelui este în scădere. Astfel vei putea profita la maximum de sera ta și îți vei petrece serile lucrând și pregătind restul de plante pentru primăvară.

 


Vezi lucrarile de efectuat in gradina pe toata perioada anului:

  1. Lucrări de efectuat în grădină în ianuarie
  2. Lucrări de efectuat în grădină în februarie
  3. Lucrări de efectuat în grădină în martie
  4. Lucrări de efectuat în grădină în aprilie
  5. Lucrări în grădină în luna mai
  6. Lucrări de efectuat în grădină în iunie
  7. Lucrări de efectuat în grădină în iulie
  8. Lucrări de efectuat în grădină în august
  9. Lucrări de efectuat în grădină în septembrie
  10. Lucrări de efectuat în grădină în octombrie
  11. Lucrări de efectuat în grădină în decembrie
Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360