Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Lucrări de efectuat în grădină în septembrie

Lucrări de efectuat în grădină în septembrie

Se încarcă...
1225 vizualizări

Sfaturi și recomandări pentru îngrijirea grădinii în septembrie

Vara se apropie de sfârșit, dar mai ai suficient timp să te bucuri de grădina ta, mai ales în serile răcoroase, la finalul unei zile lungi. Înainte ca zilele calde să ia sfârșit până anul viitor, ieși afară și profită la maximum de toată munca pe care ai făcut-o în grădină până acum.

Lucrări universale în grădină

Vremea începe să se schimbe, dar mai există încă lucrări de întreținere a grădinii la final de vară pe care le-ai putea efectua, cum ar fi irigarea și eliminarea florilor uscate. De asemenea, asigură-te că tai tulpinile florilor ofilite de pe bordurile tale pentru a le împiedica să arate răvășite și lipsite de vlagă.

Cu toamna care bate la ușă, acum este momentul perfect pentru a instala un recipient pentru prepararea compostului în grădina ta. Nu doar că reprezintă un mod extraordinar prin care poți să-ți creezi propriul fertilizator, dar te ajută și să scapi de depozitarea deșeurilor. Pentru mai multe motive de a recurge la compost și dacă vrei să afli ce poți composta, consultă ghidul practic.

Plantează straturi de iarnă și bulbi de flori care înfloresc primăvara

Curăță straturile, bordurile și vasele de plantele pentru straturi de vară care s-au apropiat de sfârșitul ciclului lor de viață. Le vei putea înlocui cu plante care supraviețuiesc lunilor de iarnă până în primăvară, doar să nu uiți să le menții bine irigate. Poți începe să plantezi bulbi care înfloresc primăvara, dar depozitează lalelele și zambilele în interior până la începutul lui octombrie.

Elimină florile uscate de pe dalii și sprijină florile înalte cu benzi de legare și araci suplimentari.

Acum că ai creat spațiu, te poți pregăti să plantezi straturile pentru iarnă. Afânează zonele respective, amestecând materie organică bine descompusă, apoi transplantează straturile de iarnă în spațiile rămase. Asigură-te că plantele sunt bine irigate până se pun pe picioare.

Pentru a afla mai multe, citește sfaturile noastre despre plantarea bulbilor de flori care înfloresc primăvara:

Cum se plantează toamna bulbi de flori care înfloresc primăvara

Îndepărtează frunzele căzute

Nu amâna îndepărtarea frunzelor căzute până la sfârșitul toamnei – dacă rămân pe gazon prea multă vreme, vor reduce cantitatea de lumină care ajunge la iarbă și aceasta se va îngălbeni. Pentru ca iarba să rămână verde, asigură-te că îndepărtezi frunzele în mod regulat, puțin câte puțin.

O greblă pentru gazon este potrivită pentru suprafețe plane mari, dar prea puțin utilă pentru borduri, așa că în funcție de cât de multe frunze cad toamna în grădina ta, ar putea fi rentabil să investești într-un aspirator de grădină. Dacă îl folosești pentru mărunțire, frunzele se vor descompune mai repede în cazul în care te decizi să le pui la compostat. Adaugă-le în straturi subțiri în recipientul pentru prepararea compostului, în amestec cu alte materii organice.

Știai că-ți poți prepara propriul ameliorator de sol din frunzele căzute? Verifică ghidul nostru Cum se prepară compostul din frunze.

Susține copacii și plantele cățărătoare

Copacii

Dacă vrei să plantezi sau să muți coniferele sau copacii veșnic verzi, acum este momentul potrivit.

Toamna poate aduce vânturi puternice, așa că toți copacii proaspăt plantați vor trebui susținuți pentru minimizarea deteriorărilor. Trebuie să folosești araci pentru a-i fixa. Astfel, vei preîntâmpina deteriorarea produsă de clătinare, care poate duce la distrugerea ancorării oferite de rădăcină, sau poate chiar cauza ruperea tulpinii. În loc să folosești un singur arac vertical, folosește unul înclinat. Astfel, copacul se va putea mișca în ritmul rafalei de vânt în loc să stea prea rigid, ceea ce este ideal, dovedindu-se că legănarea favorizează creșterea trunchiului.

Plantele cățărătoare, clematita și trandafirii cățărători

Aceste plante au nevoie de un cadru pentru a se dezvolta atunci când încep creșterea în primăvară, iar adesea este mai ușor să ridici structura acum când au ajuns la finalul sezonului lor de creștere. Cadrul poate avea diferite forme, care va dicta direcția în care cresc plantele. Dacă ai trandafiri cățărători, trebuie să elimini florile uscate imediat ce le-au căzut petalele. Astfel îi vei ajuta să înflorească în anul care urmează.

Dacă ai garduri vii din lemn-câinesc care cresc repede, acum este timpul să le aplici ultima tunsoare pe final de an.

 

Vezi lucrarile de efectuat in gradina pe toata perioada anului:

    1. Lucrări de efectuat în grădină în ianuarie
    2. Lucrări de efectuat în grădină în februarie
    3. Lucrări de efectuat în grădină în martie
    4. Lucrări de efectuat în grădină în aprilie
    5. Lucrări în grădină în luna mai
    6. Lucrări de efectuat în grădină în iunie
    7. Lucrări de efectuat în grădină în iulie
    8. Lucrări de efectuat în grădină în august
    9. Lucrări de efectuat în grădină în octombrie
    10. Lucrări de efectuat în grădină în noiembrie
    11. Lucrări de efectuat în grădină în decembrie

  1.  
Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360