Povestea Alinei și a lui Mihai. Idei pentru o grădină colorată și plină de lumină

Povestea Alinei și a lui Mihai. Idei pentru o grădină colorată și plină de lumină

Alina și Mihai și-ar dori un spațiu colorat și plin de lumină în care să se relaxeze și să primească oaspeți. Totuși, grădina lor are destul de multe pante și este în calea vântului. Și-ar dori să-și renoveze grădina făcând panta mai ușor de urcat, creând în același timp un loc ideal pentru a se întâlni cu prietenii și familia.

Soluțiile noastre

Cultivă

Terasele în trepte îți permit să folosești jardiniere din beton sub pardoseală, astfel încât să poți aduce culoare spațiului tău și instala pompe simple pentru irigare ușoară.

Petrece timp în aer liber

Prin adăugarea unei zone separate pentru servirea mesei, vei putea petrece mai mult timp în aer liber, lucru benefic pentru sănătatea și fericirea ta. Montarea unor corpuri de iluminat îți va permite să continui distracția și după lăsarea întunericului.

La adăpost

Gardul nostru paravânt lemhi a fost proiectat special pentru a-ți proteja grădina de vânturi puternice și a crea un loc liniștit, în care să te poți relaxa și destinde.

Întreținerea zonelor mici de gazon

Avem o gamă de mașini de tuns iarba ușoare și compacte, perfecte pentru spațiile mici cu gazon și ușor de transportat pe scări.

Sfaturi suplimentare

La adăpost

  • Panourile de gard cu stinghii sunt excelente atunci când dorești să scapi de vânturile puternice fără a închide însă complet o zonă sau a-ți expune panourile la o presiune prea mare.
  • O altă opțiune excelentă care adaugă și o notă de stil și culoare spațiului este reprezentată de panourile de spalier. Dacă zonata este foarte expusă vânturilor, ar trebui să alegi spaliere cu goluri mai mari, deoarece aceste panouri suportă foarte bine presiunea.Poți adăuga și câteva culori încântătoare folosind plante cățărătoare, precum iedera și clematitele.

Petrece timp în aer liber

  • Pardoseala din lemn este foarte versatilă și permite montarea de corpuri de iluminat pentru mai multă lumină.
  • Poți să vopsești scândurile de pardoseală din lemn cu vopsea pentru lemn de exterior, adăugând astfel culoare și un punct de atracție. Poți profita de spațiul limitat cu o pardoseală ridicată.
  • O grădină orientată în funcție de lumina soarelui este excelentă, dar poți lua în considerare și o construcție mai mare, cum ar fi un pavilion, care să ofere umbră. Un pavilion ar arăta minunat decorat cu șiraguri de lumini de exterior și poate servi drept adăpost de ploaie în cazul schimbărilor bruște ale vremii.

Cultivă

  • Sistemele de irigare prin picurare sunt utile și ideale pentru majoritatea zonelor din grădina ta, în special pentru plantele aflate în recipiente. Acestea furnizează apa într-un ritm mult mai lent și treptat față de un sistem de irigare normal, permițându-ți să direcționezi apa direct la rădăcinile plantelor și legumelor tale.
  • Atunci când alegi plantele și recipientele, nu uita să selectezi culori ale florilor care sunt complementare pentru momentul în care înfloresc. O roată a culorilor te ajută să alegi.
  • Atunci când plantezi în recipiente, verifică înălțimea fiecărei flori și plantează-le pe cele mai înalte în spate și pe cele maimici și preferate în față.
  • Reține, jardinierele și recipientele tale trebuie să fie suficient de mari pentru a permite plantelor să prindă rădăcini și să le meargă bine. Trebuie să verifici și dacă au suficiente orificii de scurgere pentru irigare.

te-ar mai putea interesa

O vară plină de distracție – Răcorește-te în propria ta piscină! O vară plină de distracție – Răcorește-te în propria ta piscină!
Vară, căldură, necesitatea de a ne răcori și foarte multă distracție. Așa putem descrie perioada actuală. Sezonul estival a adus multă veselie atât pentru cei mici, cât și pentru adulți.&n...
citește mai mult
Povestea lui Cristian Povestea lui Cristian
Cristian are o casă cu terasă, ceea ce înseamnă că rareori are parte de intimitatea pe care şi-o dorește, mai ales în grădina sa. El vrea să aibă un spaţiu intim în aer liber unde să...
citește mai mult
Roadele toamnei: tot ce ai nevoie pentru o cămară plină Roadele toamnei: tot ce ai nevoie pentru o cămară plină
Tranziția de la zilele toride de vară, la cele răcoroase de toamnă nu înseamnă doar o succesiune firească a anotimpurilor. Venirea toamnei reprezintă, în același timp, perioada perfectă...
citește mai mult
Povestea Ioanei și a lui Petru. Soluții pentru reducerea zgomotului în grădină Povestea Ioanei și a lui Petru. Soluții pentru reducerea zgomotului în grădină
Grădina Ioanei și a lui Petru este destul de neglijată, așa că și-ar dori să creeze un spațiu mai intim și o zonă în care să se poată relaxa, să pună ghivece și să ia masa. Și-ar dori să blochez...
citește mai mult
Povestea Mariei și a lui David. Cum să-ți transformi grădina într-o gradină ecologică Povestea Mariei și a lui David. Cum să-ți transformi grădina într-o gradină ecologică
Maria și David sunt dintotdeauna preocupați de reciclare, folosirea de resurse minime și păstrarea unui nivel redus de consum de energie. Cu toate acestea, ar vrea să facă mai multe pentru a ajuta pla...
citește mai mult
Povestea Adei și a lui Dan. Amenajarea grădinii pentru întreaga familie Povestea Adei și a lui Dan. Amenajarea grădinii pentru întreaga familie
Ada și Dan au o grădină mare, dar simplă, pe care și-ar dori să o transforme într-un spațiu plăcut pentru întreaga familie. Ei vor să împartă diferite zone în care să se poată...
citește mai mult