Povestea Ioanei și a lui Petru. Soluții pentru reducerea zgomotului în grădină

Povestea Ioanei și a lui Petru. Soluții pentru reducerea zgomotului în grădină

Grădina Ioanei și a lui Petru este destul de neglijată, așa că și-ar dori să creeze un spațiu mai intim și o zonă în care să se poată relaxa, să pună ghivece și să ia masa. Și-ar dori să blocheze zgomotul provocat de traficul rutier intens și să creeze zone separate pentru diferite activități în aer liber.

Soluțiile noastre 

Păstrarea liniștii

Adăugarea unui gard este o soluție excelentă pentru devierea zgomotului: optează pentru un stil solid fără spații goale, pentru efect maxim. O alternativă este adăugarea unui gard viu care să absoarbă din zgomot.

Păstrarea intimității și a siguranței

Gardurile înalte descurajează tentativele de efracție și dau senzația de mai multă siguranță. Dotate cu poartă asortată, care poate fi încuiată pentru acces facil.

Împărțirea grădinii în zone

Profită la maxim de grădina ta, creând diferite zone. Printre spațiile pe care le poți construi se numără o zonă izolată, un șopron de grădină pentru ghivece, o zonă pentru servirea mesei și o pardoseală de exterior iluminată.

Ascuns de privirile indiscrete

Poți folosi plante pentru a masca un spațiu și a oferi intimitate! Acestea sunt și ușor de deplasat. Bambusul crește până la 7,5m și este ușor de întreținut.

Sfaturi suplimentare

Sfaturi cu privire la garduri pentru intimitate și anti-zgomot

 • Gardurile transparente deviază foarte bine zgomotul, fără a bloca lumina soarelui.
 • Folosește garduri solide din lemn pentru a devia sunetele nedorite și a avea mai multă intimitate față de vecinii tăi.
 • Gardul din sârmă este perfect pentru siguranță sporită. Folosind plante cățărătoare, precum clematitele sau iedera, poți masca spațiul și, în același timp, să-l înfrumusețezi.

Sfaturi pentru gardul viu

 • Gardul viu poate crește destul de înalt, așa că păstrează-l la o înălțime de aproximativ 1,8-2m.
 • Optează pentru sortimente care rămân verzi pe tot parcursul anului, astfel gardul va arăta excelent și va absorbi permanent sunetele.
 • Tuia este o opțiune minunată de a-ți garanta intimitatea. Acesta este cel mai ușor de cultivat tip de gard viu, crescând rapid până la 1,8-2m!

Împărțirea în zone

 • Folosește gard viu pentru a delimita grădina sau aleea carosabilă. Include un amestec de plante, pentru un aspect mai interesant. Photinia este excelentă datorită culorii primăvăratice, iar florile mov ale lavandei atrag albine și fluturi.
 • Ia în considerare cultivarea de plante sau legume cățărătoare, care să urce pe un gard de sârmă sau spalier, separând astfel secțiunile grădinii tale.
 • Ierburile ornamentale înalte pot adăuga o notă elegantă grădinii tale, oferind astfel o liniște încântătoare. Folosește-le la împărțirea secțiunilor sau umplerea bordurilor.
 • Bambusul este perfect ca paravan natural. Plantează-l în ghivece mari pentru a evita extinderea prea mare a rădăcinilor.
 • Încearcă să plantezi bordurile pe straturi, pentru a crea senzația de adâncime și a contribui la blocarea zgomotului provenit de la traficul rutier sau din grădinile învecinate.
 • Folosește ghivece, jardiniere și coșuri suspendate ca modalități mobile de separare a secțiunilor. Include plante curgătoare în coșuri suspendate, pentru a crea o perdea naturală.

te-ar mai putea interesa

Povestea lui Cristian Povestea lui Cristian
Cristian are o casă cu terasă, ceea ce înseamnă că rareori are parte de intimitatea pe care şi-o dorește, mai ales în grădina sa. El vrea să aibă un spaţiu intim în aer liber unde să...
citește mai mult
Cum să reduci nivelul zgomotului în grădina ta Cum să reduci nivelul zgomotului în grădina ta
Dacă îți place să te relaxezi în aer liber, grădina ta ar trebuie să fie o oază sigură în care să te poți destinde. Cu toate acestea, dacă locuiești în apropierea unui drum int...
citește mai mult
Povestea Alinei și a lui Mihai. Idei pentru o grădină colorată și plină de lumină Povestea Alinei și a lui Mihai. Idei pentru o grădină colorată și plină de lumină
Alina și Mihai și-ar dori un spațiu colorat și plin de lumină în care să se relaxeze și să primească oaspeți. Totuși, grădina lor are destul de multe pante și este în calea vântului....
citește mai mult
Povestea Mariei și a lui David. Cum să-ți transformi grădina într-o gradină ecologică Povestea Mariei și a lui David. Cum să-ți transformi grădina într-o gradină ecologică
Maria și David sunt dintotdeauna preocupați de reciclare, folosirea de resurse minime și păstrarea unui nivel redus de consum de energie. Cu toate acestea, ar vrea să facă mai multe pentru a ajuta pla...
citește mai mult
Povestea Adei și a lui Dan. Amenajarea grădinii pentru întreaga familie Povestea Adei și a lui Dan. Amenajarea grădinii pentru întreaga familie
Ada și Dan au o grădină mare, dar simplă, pe care și-ar dori să o transforme într-un spațiu plăcut pentru întreaga familie. Ei vor să împartă diferite zone în care să se poată...
citește mai mult
Povestea Otiliei. Idei de amenajare a unui spațiu de relaxare în balcon Povestea Otiliei. Idei de amenajare a unui spațiu de relaxare în balcon
Balconul este singurul spațiu exterior de care dispune Otilia. Ea dorește să profite la maxim de suprafața mică și să creeze un loc drăguț în care să se relaxeze, să ia masa și să primească oasp...
citește mai mult