Povestea Otiliei. Idei de amenajare a unui spațiu de relaxare în balcon

Povestea Otiliei. Idei de amenajare a unui spațiu de relaxare în balcon

Balconul este singurul spațiu exterior de care dispune Otilia. Ea dorește să profite la maxim de suprafața mică și să creeze un loc drăguț în care să se relaxeze, să ia masa și să primească oaspeți. Și-ar dori, de asemenea, mai multă intimitate și să adauge niște plante și flori.

Soluțiile noastre

Economisirea spațiului

Seturile pliabile de mobilier pentru grădină îți oferă un spațiu temporar de șezut atunci când ai oaspeți și îți permit să le depozitezi și să creezi spațiu ulterior.

Așezarea ingenioasă a plantelor

Însuflețește-ți balconul cu flori în ghivece și recipiente ingenioase care se prind de balustrade și garduri.

Perete viu

Creează un perete viu cu plante curgătoare și ierburi cățărătoare pentru a profita la maxim de spațiul tău și a obține puțină intimitate. Plantele creează astfel un perete antivânt excelent.

Așază-te confortabil și depozitează

Locurile suplimentare de șezut funcționează și ca depozitare, astfel poți să aranjezi lucrurile și să protejezi pernele și păturile.

Sfaturi suplimentare

Așezarea ingenioasă a plantelor

 • Gama noastră nurgul este concepută pentru balcoane, fiind perfectă pentru spațiile mici. Aceasta include ghivece care se pot agăța sau prinde de balustrade, chiar și un ghiveci ingenios care se potrivește pe colț.
 • Profită de spațiul de pe perete folosind coșuri suspendate. Pentru un aspect clasic, încearcă un coș de sârmă căptușit cu material natural.
 • O altă opțiune excelentă este suportul de ghivece în stil macramé. Ai putea să-ți faci unul folosind funie. Este posibil ca unorpersoane să le provoace sentimente de nostalgie, însă aceste plase pentru ghivece suspendate sunt din nou la modă.

Noutăți rapide

 • Atunci când ai spațiu limitat, un set în stil bistro este alegerea ideală. Întinde mobilierul atunci când ai nevoie și pliază-l după ce ai terminat.
 • Optează pentru mese și canapele care funcționează și ca spațiu de depozitare. Perfecte pentru ordonarea și protejarea pernelor, păturilor și covoarelor de exterior.
 • Dacă balconul tău este în lumina soarelui, montează o copertină pentru umbră. Ușor de montat, acestea sunt ideale pentru terase pe acoperiș sau balcoane deschise.
 • Există soluții foarte simple pentru acoperirea pardoselii balconului. Alege între iarbă artificială și dale de pardoseală de așezat sau prins foarte ușor -nu ai nevoie de abilități tehnice pentru a le monta!

Păstrează intimitatea

 • Adesea, balcoanele nu sunt foarte intime. Montează un spalier, cum ar fi un grilaj cu romburi, pentru plante și pentru a-ți masca spațiul personal.
 • Ușor de deplasat, bambusul este o opțiune mai puțin permanentă, creând un paravan natural. Nu uita să-l plantezi în ghivece mari, pentru a evita extinderea prea mare a rădăcinilor.
 • Crearea unei grădini verticale nu numai că blochează vederea vecinilor spre balconul tău, dar este o ocazie excelentă de a adăuga culori frumoase și a atrage câteva vietăți în spațiul tău.

Vezi si alte idei despre amenajarea balconului:

  1. Idei extraordinare pentru balcon
  2. Sfaturi practice și idei pentru amenajarea balconului
  3. 6 soluții creative prin care poți să-ți transformi balconul într-o grădină luxuriantă

 1.  

te-ar mai putea interesa

6 idei pentru amenajarea unui spațiu de relaxare în curte 6 idei pentru amenajarea unui spațiu de relaxare în curte
Îți  poți amenaja curtea și grădină în nenumărate moduri, în funcție de stilul preferat și de suprafața pe care o ai la dispoziție și poți chiar îmbină frumosul cu utilul,...
citește mai mult
Mobilarea terasei - 7 idei practice pentru zile lungi de relaxare Mobilarea terasei - 7 idei practice pentru zile lungi de relaxare
Vara, terasele pot fi locul perfect pentru a petrece ore lungi alături de familie sau de prieteni sau, pur și simplu, un spațiu unde te poți relaxa și uita de grijile cotidiene. Fie că ai o terasă car...
citește mai mult
Organizarea unui spațiu mic Organizarea unui spațiu mic
Indiferent ce dimensiune are casa ta, se poate spune cu siguranță că tuturor ne-ar prinde bine puțin spațiu în plus de depozitare. Cu atât de multe ponturi de economisire a spațiului &icir...
citește mai mult
Împărțirea unui spațiu în zone folosind tapet Împărțirea unui spațiu în zone folosind tapet
Folosirea tapetului pentru împărțirea unui spațiu în zone Vrei să creezi o zonă specială în casă pentru o anumită activitate - cum ar fi un spațiu de lucru? O idee inteligentă și...
citește mai mult
Reîmprospătarea unui dormitor pentru copii pentru a se potrivi unui adolescent Reîmprospătarea unui dormitor pentru copii pentru a se potrivi unui adolescent
Dormitoare - de la copilărie la adolescență E timpul să acceptăm realitatea. Au crescut, iar dormitorul lor este demodat. Acum este momentul să transformi dormitorul adolescenților tăi într-u...
citește mai mult
Idei extraordinare pentru balcon Idei extraordinare pentru balcon
Grădinăritul de balcon devine tot mai popular în întreaga lume, acesta fiind adeseori singurul spațiu exterior de care dispunlocuitorii orașelor. Cultivarea de diverse plante, inclusiv pla...
citește mai mult