Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Sfaturi și inspiratie pentru amenajarea curților și grădinilor mici

Sfaturi și inspiratie pentru amenajarea curților și grădinilor mici

Se încarcă...
390 vizualizări

Grădinile și terasele din marile orașe devin tot mai apropiate de stilul natural, cu vegetație sălbatică, flori și idei de design care aduc liniștea și armonia în viețile agitate ale tuturor celor care vor să se relaxeze după o zi obositoare. Cum ar fi să te bucuri însă de această atmosferă chiar în micul colț de natură de acasă? Fie că vorbim despre curtea casei, fie despre o grădină de dimensiuni mici, poți transformă aceste spații în oaze de energie pentru ține și prietenii tăi.

Trei întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte de amenajarea grădinii

Sugestii despre cum poți amenaja cu gust grădinile mici

Trei întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte de amenajarea grădinii

· Ce rol va avea aceasta?

Ca orice proiect pentru casă și grădină are nevoie de un plan bine pus la punct. Înainte de a începe amenajarea ei, gândește-te ce rol ai vrea să aibă în viață ta de zi cu zi: vrei să fie cât mai naturală, să privești din pridvor cum crește iarba sub mângâierea ploii? Vrei să ai o mică terasă unde să petreci timp seară cu cei dragi? Vrei să ai o mini colecție de flori, un balansoar sau un grătar pentru weekenduri?

· Există posibilitatea extinderii spațiului?

Multe dintre curțile și grădinile mici devin spațiu de depozitare pentru diferite obiecte, altele sunt îngrădite de construcția casei sau de diferite artificii arhitecturale care limitează ideile de design. Analizează în ansamblu ce se poate schimbă, mută sau elimină din peisaj.

· Care este bugetul de care dispui?

Fă o listă de cumpărături cu toate lucrurile de care ai nevoie pentru a stabili și bugetul necesar. Astfel, te asiguri că nu petreci săptămâni întregi căutând câte un obiect decorativ, iar la final de vară se va fi terminat deja.

După stabilirea celor trei lucruri de mai sus, este nevoie să-ți creezi o imagine în minte despre cum va arata proiectul la final. Fiind vorba despre grădină, plantele au un rol esențial, de la cele care se cățără pe gard și perete, la cele plantate în grădina sau chiar în ghiveci. Cu cât sunt mai multe, cu atât vei simți că orașul se topește dincolo de propria casă.

Culorile elementelor de design este nevoie să fie cât mai apropiate de natură, combinațiile precum verde-galben fiind dintre cele mai reușite. Cu toate acestea, dacă ai deja plante foarte colorate, poți să alegi și obiecte albe sau în altă nunanță neutră. Singura regulă este ca aceasta să se potrivească cu pereții casei și ferestrele, pentru a nu crea un contrast obositor.

Un lucru important pe care mulți dintre posesorii de grădini îl uită este sursa de lumină. Dacă îți dorești o atmosfera mai caldă, alege beculețe mici care să acopere întreagă grădină, iar dacă vrei ceva mai romantic, un felinar pe gaz.

 

Sugestii despre cum poți amenaja cu gust grădinile mici

Fiecare grădină are propriile particularități la nivel de dimensiune și formă, de aceea am pregătit câteva exemple de design care să te ajute să te inspiri în crearea propriului stil.

· Flori pe plan vertical

Dacă veranda casei ocupă deja jumătate din grădină și spațiul nu îți permite să plantezi foarte multe flori, optează pentru câteva ghivece cu agățătoare, care vor încadra foarte bine spațiul de relaxare.

Palenții pot fi o opțiune modernă, cu ajutorul cărora îți poți crea om mini seră din ghivece mici cu flori colorate. Sunt ușor de transportat și îi poți personaliza la nivel de culoare, în funcție de preferințe.

O altă idee la fel de ergonomică este „grădina verticală”. Ai nevoie doar de câteva scânduri de lemn, pe care le poți monta cu ușurință acasă, cleșți și găleți din metal, plastic sau orice alt recipient care ți se pare potrivit. Dacă în grădină ai deja un gard de lemn, atunci acesta poate fi folosit cu ușurință în locul scândurilor de lemn.

  • Locul unde vei petrece timp

Masă, scaune, canapea sau balansoar? Alegerea depinde, desigur, de activitățile pe care dorești să le desfășori în grădină. Iată câteva idei:

Băncuță Denia din lemn cu perne :

Paleți folosiți pentru masă sau canapea.

  • Obiecte în mișcare

O fântână arteziana sau o mini piscină este elementul dimanic care va însufleți gradina ta. Nu ai nevoie de o investiție mare, în special în cazul fântânilor arteziene, care se montează extrem de ușor.

Grădinile mici pot deveni o adevărată oază de relaxare după muncă, dar și loc de întâlnire cu cei dragi. Caută cele mai practice soluții pentru casa ta și lasă-te condus de inspirație pentru o vară de neuitat.

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360