Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Cum alegi oglinda pentru baie: sfaturi practice

Cum alegi oglinda pentru baie: sfaturi practice

Se încarcă...
1560 vizualizări
Posted in: Baie

Prima calitate a unei oglinzi este aceea de a reflecta acele detalii care ne permit să ieșim pe ușă, cu relaxarea pe care doar un aspect îngrijit o poate oferi. În universul amenajării casei, însă, acest obiect de mobilier pentru baie capătă un rol mai complex, mai exact, acela de element ce domină una dintre cele mai importante încăperi. 

Găsirea celei mai potrivite oglinzi ține de o serie de priorități tipice fiecărui tip de locuință, dar trebuie să satisfacă și tendințele în materie de design. În rândurile de mai jos, aflăm ce opțiuni ai în 2021 și cum le poți adapta la particularitățile din baia ta. 

Vezi ? AICI oferta noastră de OGLINZI

Cum alegi oglinda pentru baie

Avantajele oferite de o oglindă de baie modernă

Pe cât de simplu pare acest obiect de mobilier pentru baie, pe atât de importantă este contribuția sa la aspectul general al încăperii. De la aspectul pur estetic, până la plusul de funcționalitate pe care îl aduce în viața ta de zi cu zi, o oglindă de baie modernă dovedește că nu mai este de mult un simplu element care încarcă decorul. Printre plusurile de care te-ai putea bucura, se numără:

  • varietatea de forme și de dimensiuni, care te ajută să găsești ușor oglinda potrivită pentru baia casei tale;
  • designul modern, adaptat la piesele de mobilier avangardiste;
  • aspectul practic accentuat, prin înglobarea corpurilor de iluminat sau prin montarea pe suporturi extensibile;
  • crearea impresiei de spațiu suplimentar, în cazul băilor de serviciu sau al celor de mici dimensiuni;
  • folosirea ingenioasă a spațiului, atunci când oglinda este montată pe un dulap suspendat.

Vezi categoria noastră de ▶ MOBILIER DE BAIE

Avantajele oferite de o oglinda de baie

După ce criterii alegi oglinda de baie

La fel ca orice altă piesă care alcătuiește decorul casei tale, oglinda pentru baie este un element supus nu doar nevoilor obiective, ci și subiectivismului. Pentru a avea garanția că vei alege modelul potrivit, este nevoie să analizezi câteva detalii-cheie, care îți arată exact ce anume îți lipsește. Condiționat de conformația băii, de preferințele celor ai casei, precum și de posibilitățile tehnice, acest proces îmbină atât criteriile practice, cât și pe cele estetice. Cu alte cuvinte, vei avea nevoie atât de o ruletă, cât și de un ochi artistic.   

După dimensiunea băii

Cine nu și-ar dori o oglindă generoasă, în care să poată vedea toate detaliile care contează? De la conturul bărbii și imperfecțiunile tenului, până la întregul ansamblu al ținutei în care te pregătești să ieși din casă, totul pare, astfel, mai clar. Cu toate acestea, este bine să știi că dimensiunile oglinzii ar trebui să fie proporționale cu cele ale băii. Astfel, vei avea grijă ca lățimea oglinzii să nu fie mai mare decât cea pe care o are baza lavoarului

Apropo de acesta, este recomandat ca distanța dintre lavoar și chiuvetă să fie egală cu cea dintre oglindă și corpul de iluminat de deasupra. În cazul în care ai o baie cu tavan înalt, însă, poți alege o oglindă care să se prelungească până la tavan, pentru a echilibra proporțiile.  

vei alege modelul potrivit

După formă

În cazul în care dispui de o baie generoasă, poți alege oglinzi dreptunghiulare, dispuse pe o lățime de 600 X 800 mm, în timp ce o încăpere de dimensiuni moderate se va potrivi și cu o oglindă cu dimensiunile de 300 X 450 mm. Pentru băile înguste, poți merge pe o soluție nonconformistă, sub forma oglinzilor verticale, cu un contur dreptunghiular regulat sau chiar ondulat, cu dimensiuni de 400 X 1400, respectiv 300 X 1200 mm. 

O alegere tot mai des întâlnită, mai ales în băile amenajate modern, este reprezentată de oglinda rotundă. Aceasta nu este doar o alegere inspirată din punctul de vedere al designului, ci și o soluție ergonomică, datorită diametrului de 60 cm.  

După utilizare

Scopul unei oglinzi este evident, dar aspectul ei practic poate să difere în funcție de modelul ales, mai exact, de adăugirile pe care le poate avea, în funcție de model. Vorbim despre oglinzile care încorporează elemente de iluminat, fie că vorbim despre o baghetă LED, dispusă central sau concentric, fie despre două corpuri cu bec, dispuse simetric. 

Acest tip de oglindă va face mai ușor machiatul, bărbieritul sau ritualurile zilnice de îngrijire. Într-o baie de mici dimensiuni, ai posibilitatea de a folosi un corp suspendat din stejar, prevăzut cu oglindă pe uși, cu lățimea minimă de 60 cm, ce poate fi accesorizat cu un corp de iluminat cu LED, încorporat. 

Vezi categoria noastră de ? CABINE DE DUS

Care sunt optiunile într-o baie cu oglinda mare

Care sunt opțiunile într-o baie cu oglindă mare

Una dintre metodele clasice, prin care mulți amatori de interioare spațioase caută să obțină un aspect mai aerisit, este montarea unei oglinzi mari. Dacă această soluție este bună în cazul unei încăperi cu tavan jos, la care se pretează o oglindă orizontală, montată la distanțe egale față de lavoar și plafon, într-o încăpere înaltă, este nevoie de mici trucuri. 

În lipsa unei singure piese, care să fie înglobată firesc în ansamblu, poți folosi două sau mai multe oglinzi dreptunghiulare, dispuse pe lungime și montate în tandem. Pentru situațiile în care oglinda este suficient de mare pentru nevoile încăperii, ai posibilitatea de a o încadra într-o ramă, alegere care va oferi toaletei un aspect distins și elegant. 

Ce solutii ai pentru montajul oglinzii de baie

Ce soluții ai pentru montajul oglinzii de baie

Orice model de oglindă este însoțit de accesoriile pentru montare, cum ar fi holșuruburile, piulițele și diblurile, precum și de manualul de instrucțiuni, care te va ghida pas cu pas, de-a lungul operațiunilor necesare. În afară de acestea, vei mai avea nevoie de o bormașină și de un creion, pe care îl vei folosi pentru a marca locurile unde va fi nevoie să găurești peretele. 

Mai întâi vei da găurile, iar apoi vei fixa diblurile, în care va fi agățată oglina simplă sau cea încastrată într-un dulap suspendat pe perete. Oglinda simplă, fără ramă, poate fi montată pe perete și cu ajutorul unui adeziv pe bază de silicon. Asigură-te că folosești un produs rezistent la mucegai, inodor și incolor, pentru ca suprafața oglinzii să nu fie deteriorată. 

Sfaturile și recomandările de produse de mai sus te pot ajuta să amenajezi o baie pe placul întregii familii, pornind chiar de la oglindă. Dacă vei măsura corect și vei alege inspirat, cu siguranță vei implementa o soluție ce va rezista pentru mult timp. 

Credit foto: BricoDepot, Shutterstock

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360