Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Cum alegi plăcile ceramice pentru baie astfel încât să beneficiezi de un plus de confort

Cum alegi plăcile ceramice pentru baie astfel încât să beneficiezi de un plus de confort

Se încarcă...
639 vizualizări
Posted in: Baie

O alegere populară pentru pereții și podeaua din baie o reprezintă plăcile ceramice. Ele pot aduce culori, modele, texturi, un aspect natural sau strălucire băii tale.

Fie că alegi păcile ceramice pentru că-ți dorești un design nou în baia ta, fie pentru că vrei să o recondiționezi, plăcile ceramice sunt alegerea cea mai bună și cea mai sigură pe care o poți face.

Gândește-te la locuința ta ca spațiu omogen și armonios

Foarte mulți oameni fac greșeala de a folosi în amenajarea locuinței toate materialele, texturile și culorile din lista propriilor preferințe. E important ca stilul și cromatica de acasă să te reprezinte și să te inspire, dar asta nu înseamnă că te poți purta cu locuința ta ca și cum ar fi o planșă pe care trebuie să cuprinzi tot spectrul cromatic și de texturi.

Omogenitatea și armonia sunt caracteristici de bază ale caselor frumoase și de bun gust, iar alegerea unor materiale și a unor finisaje care se potrivesc unele cu altele este vitală în orice locuință. Și ce se poate potrivi mai bine cu parchetul din dormitoare, hol sau living decât cele din baie și bucătărie? În acest fel, vei avea o locuință cu un aspect uniform și îngrijit, în care trecerea dintr-o încăpere în altă va fi discretă și elegantă.


Alegerea materialului plăcilor ceramice pentru baia ta

Spre deosebire de celelalte materiale, placile ceramice sunt o alegere accesibilă și ușor de întreținut și, în plus, pot fi așezate atât pe podea, cât și pe pereții băii tale. Totuși, dacă îți dorești să folosești plăci ceramice pentru decorarea pereților, trebuie să te asiguri că sunt potrivite și pentru această destinație.

Placile pentru băile mici

Dimensiunea plăcii nu trebuie determinată de mărimea băii. O baie mică poate beneficia efectiv de o placă ceramică mare. Cu mai puține linii de chit, pereții și podeaua vor fi mai puțin aglomerate și camera va părea mult mai mare. Bineînțeles, nu trebuie să excludeți din discuție nici plăcile ceramice mai mici.

Alege cel mai bun chit pentru plăcile ceramice din baie:

Chiturile albe sunt încă cele mai populare, însă puteți lua în considerare și chiturile colorate. Alege chitul alb dacă îți dorești un aspect de curățenie în baia ta, dar nu uita de chiturile înalte nuanțe, cum ar fi gri sau crem, care pot avea un aspect mai puțin clinic.

Trucuri care te pot ajuta:

Utilizează chituri foarte întunecate în jurul plăcilor de culoare deschisă pentru a evidenția forma acestora
Folosește chitul alb pentru plăcile ceramice cu nuanțe vii, cum ar fi culoarea galbenă sau roz.
Nu uita să optezi pentru chitul rezistent la mucegai atunci când alegi plăcile pentru baie pentru a le prelungi viața. Mai mult decât atât, îți va face viața mai ușoară în momentul în care trebuie să curățați baia.

Găsește meseriașii potriviți

Găsirea unei echipe de meseriași poate fi o misiune dificilă, indiferent dacă vorbim despre montarea gresiei și a faianței sau a parchetului. Din fericire, nu trebuie să cauți specialișți nișați strict pe montarea plăcilor ceramice în băi, deoarece acesta se montează într-un mod similar și parchetul, dar și faianța.

Dacă vrei să faci chiar tu asta, trebuie să ai în vedere obținerea în prealabil a unei suprafețe perfect netede, pe care ai aplicat o amorsă specială și ai așteptat suficient timp ca aceasta să se usuce perfect.

Sfaturi pentru amenajarea băilor mici

Amenajarea unei băi de dimensiuni mici este o provocare indiferent dacă locuiești la casă sau la bloc. Alegerea obiectelor sanitare, a mobilierului de baie sau a faianței și gresiei poate să stârnească mici dileme pe care le poți rezolva, însă, cu ajutorul unei serii de trucuri.


Înainte să începi efectiv amenajarea sau renovarea, stabilește cum vrei să arate întregul spațiu. Îți poți crea o planșă inspirațională cu diferite modele de băi pentru a urmă apoi un plan organizat și ușor de finalizat. Ai în vedere un buget pe care să îl aloci cheltuielilor necesare și ține evidență costurilor pentru fiecare tip de produse achiziționate.

Culoarea


Un spațiu mic poate părea mai generos dacă te folosești de efectele pe care le pot crea culorile și contrastele. În funcție de preferințele tale, poți opta pentru tonuri de alb, crem, bej, culoarea vaniliei sau a caisei.

De asemenea, te poți juca cu suprafețe de diferite texturi. Ca artificiu stilistic, unul dintre pereți poate fi într-o culoare mai închisă sau dintr-un material care să ofere adâncime spațiului.

• Materialele pentru gresie și faianță
În ceea ce privește alegerea gresiei și a faianței, un alt truc este să folosești același tip de material și/sau aceeși culoare pentru pereți și podea. Vei avea, astfel, senzația de spațiu deschis, indiferent de unghiul din care privești.


Dacă alegi aceeași nuanță pentru gresie și faianță și simți că e prea monoton, poți opta pentru inserarea unei linii orizontale de faianță decorativă, care să ofere contrastul dorit.



• Obiectele sanitare
Alege piese de mobilier cu linii și forme rotunjite pentru a crea în continuare senzația de mai mult spațiu. De asemenea, stabilește de la început dacă vei achiziționa o cadă sau o cabină de dus, astfel încât să poți decide apoi care este locul fiecărui element al băii.


În ceea ce privește lavoarul, opțiunea care accentuează senzația de spațiu este un semipiedestal. Cu cât porțiunea de podea rămasă liberă este mai mare, cu atât baia va părea mai spațioasă. În plus, îți va fi mai ușor să faci curățenie.


Mobilierul și accesoriile
După ce toate elementele necesare într-o baie și-au găsit locul, a venit timpul să te gândeșți la accesorii și alte obiecte decorative. Alegerea lor depinde de contrastul pe care ti-l dorești, de stilul decorativ ales și, desigur, de spațiul disponibil.
/media/amasty/blog/27f99329e01dbafc5049776cfdf9e777-baimici-4.jpg


Efectul de spațiozitate va avea din nou de câștigat dacă alegi o oglindă mare pentru a o plasa deasupra lavoarului. Contrastul cromatic poate fi obținut prin prosoape, covorașe sau diferite suporturi în culorile favorite.

Dacă simti nevoia de soluții de depozitare și nu mai este suficient loc pentru un dulap, poți opta pentru rafturi de sticlă pentru cosmetice și obiecte ușoare sau pentru sisteme simple de depozitare din metal sau lemn, care pot fi mutate apoi ușor dintr-o parte în alta a camerei.

Vezi și alte articole despre gresie și faianță:

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360