articol
„Brico-Story: Despre începuturi, lecții de viață și echilibru emoțional”

Eveniment intern dedicat colegilor care sunt și se simt tineri

In fiecare an, pe 12 august sărbătorim International Youth Day (Ziua Internațională a Tineretului) – o zi în care apreciem tinerii dintre noi și ne luăm un răgaz pentru a învăța de la ei. Cu aceasta ocazie am celebrat și noi această zi împreună, printr-un eveniment intern online cu tema „cu tineri si despre tineri, despre povesti de viata, integrare si sănătate emoțională”.

Moderatorul nostru, Raul Lupas, - psiholog clinician și psihoterapeut – a vorbit despre gestionarea provocărilor la început de drum, menținerea cercului social și a echilibrului mental și emoțional de-a lungul timpului, precum si cum pot fi atinse obiectivele si aspiratiile prin pastrarea autenticitatii dar si prin adaptarea la contextul si oamenii cu care interactionam.

Raul a purtat discuții cu o serie de invitați începând cu Ana Vicoveanu, o tânără cu un parcurs impresionant, care și-a folosit experiențele negative din centrele de plasament pentru a reuși în viață, dar și cu Social Incubator, asociația parteneră a Fundației BricoDepot, care a a ajutat-o pe Ana.

Panelul a fost completat de câțiva invitați speciali din interiorul Brico: generatia tanara, reprezentata de colegii nostri Andrei Roșoiu, recepționist sediul central și Andrada Borovina, Sef Sector Case si Administrativ Brico Pantelimon – doi tineri aflati la inceput de drum in Brico, dar si de un exponent cu experienta - Cătălin Mazilu, Director Operațional, cel care a pornit de tanar in companie si a ajuns sa poata impartasi cu noi cele mai importante lecții și trăiri personale, precum si sfaturi pentru gestionarea echipelor.

De la Ana am invatat cat de importanta este speranta si rezilienta, cum sa nu ne pierdem curajul si sa stim ca putem reusi in ciuda unui inceput dificil. Am invatat ca e important sa avem un sistem de suport si ca unicitatea si atributele individuale, indiferent care sunt ele, pot fi un atu si nu o frana.

De la Catalin am retinut 3 idei care tin de gestionarea resurselor si a echipelor: e important sa triem si sa echilibram informatiile venite din mai multe surse, că suntem intr-o continua calatorie de invatare si adaptare si ca managerii ar trebui sa inteleaga specificitatile generatiilor mai tinere si sa le integreze, acesta fiind un avantaj competitiv.

Iar de la Raul si tinerii nostri am ramas cu cateva mesaje cheie:

  • Grija față de starea noastra fizica si emotionala. Este important sa descoperim care sunt acele lucruri care ne ajuta sa ne simtim si sa functionam mai bine, pentru ca modul in care relationam cu corpul, gandurile si emotiile noastre impacteaza experienta pe care o avem la munca.
  • Calitatea relațiilor cu cei din jur. In viata, ca si in munca, calitatea relatiilor este determinanta si este important cum integram și cum ne adaptam la diferentele individuale: temperament, valori, experiente, crestere, expunere la informatii.
  • Diversitatea. Unicitatea si diferentele individuale pot fi atat o provocare, cat si surse extraordinare de creatie și este important să știm cum sa privim lucrurile si cum le utilizam.

Le mulțumim invitatilor pentru dialog si La mulți ani tuturor celor care sunt și se simt tineri!