proiecte și noutăți
Bine faci, bine primești.

În cei 20 de ani de idei și inspirație pentru proiectele de îmbunătățire a locuințelor, am avut parte de numeroase momente memorabile, iar cel mai recent a fost construcția unui tort aniversar uriaș, de 8 metri înălțime și 2,5 tone realizat cu peste 80 produse din gamele Brico, pentru spotul aniversar.

10.10.2023
articol
Casele bune schimbă vieți - misiunea Fundației BricoDépôt pentru un viitor mai bun

O casă bună este prietenoasă și cu mediul, și cu buzunarul. Ne bucurăm să vedem această viziune adusă la viață în două dintre proiectele susținute anul acesta de Fundația BricoDépôt, care au ajutat partenerii noștri, Fundația FARA și Asociatia Love Light Romania, să obțină autonomie energetică, să-și optimizeze costurile cu întreținerea spațiilor în care găzduiesc persoane vulnerabile și să-și poată concentra eforturile spre îmbunătățirea serviciilor dedicate beneficiarilor.

29.09.2023
articol
Parteneriatul dintre Fundația BricoDépôt și Fundația pentru Copii Ronald McDonald România continuă

Recent, echipa Fundației BricoDépôt România a vizitat Camera 9 din Casa Ronald McDonald București, aflata in incinta spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. Camera este rezultatul finanțării proiectului „Adopt a Room” al Fundației pentru Copii Ronald McDonald România, în cadrul celei de-a treia ediții a programului „Casele bune schimbă vieți” – septembrie 2022.

22.09.2023
articol
Vasile Lascăr Fest: Pentru comunitate, pentru o mai bună calitate a vieții urbane

Între 2 și 3 septembrie, Fundația BricoDépôt a susținut Festivalul Vasile Lascăr - un eveniment „pus la cale” de vecini, meșteșugari și mici antreprenori de pe strada cu același nume, dintr-o zonă veche a Bucureștiului.

05.09.2023
articol
Brico-Story: Despre începuturi, lecții de viață și echilibru emoțional

In fiecare an, pe 12 august sărbătorim International Youth Day (Ziua Internațională a Tineretului) – o zi în care apreciem tinerii dintre noi și ne luăm un răgaz pentru a învăța de la ei. Cu aceasta ocazie am celebrat și noi această zi împreună, printr-un eveniment intern online cu tema „cu tineri si despre tineri, despre povesti de viata, integrare si sănătate emoțională”.

14.08.2023
articol
Fundația BricoDépôt susține șapte proiecte și peste 11.000 beneficiari prin ediția a patra a campaniei „Casele bune schimbă vieți”

București, 10 august 2023 Fundația BricoDépôt a încheiat etapa de evaluare a proiectelor înscrise la cea de-a patra ediție a campaniei de finanțare „Casele bune schimbă vieți”. Șapte proiecte, cu două mai mult decât anul trecut, vor primi finanțare în valoare totală de 420.000 de lei.

10.08.2023
articol
Brico Dépôt, donații de peste 152.000 de lei pentru susținerea educației din școlile rurale

„Casele bune schimbă vieți”. Aceasta este motto-ul Fundației Brico Dépôt, misiune în care credem și în spiritul căreia orientăm investițiile și eforturile noastre și ale întregii echipe Brico Dépôt. Educația schimbă vieți în egală măsură.

10.07.2023
articol
Brico Dépôt, 2022 - 2023: Investiție în patru piloni majori (colegi, mediu, clienți, comunitate) și peste 1 milion de lei donați pentru proiectele Fundației BricoDépôt

Grupul britanic Kingfisher, din care face parte Brico Dépôt, a lansat raportul de responsabilitate socială corporativă pentru perioada 1 februarie 2022 - 31 ianuarie 2023. Odată cu acesta, Brico Dépôt România anunță progresele făcute pe cei patru piloni ai strategiei de responsabilitate a grupului: colegi, mediu, clienți și comunitate.

23.06.2023
articol
Fundația BricoDépôt investește 420.000 de lei în cea de-a patra ediție a campaniei „Casele bune schimbă vieți”

Brico Dépôt România și Fundația BricoDépôt au ajuns la cea de-a patra ediție a campaniei de finanțare pentru organizații non-guvernamentale „Casele bune schimbă vieți”

15.06.2023
articol
305 de copii au fost vizitați de Brico-Iepurașul de Paște

20 martie, ziua Zilei Internațională a Fericirii, a marcat debutul unei noi campanii „Fă-ți cadou o faptă bună”, dedicată copiilor din comunități vulnerabile, prin care, colegii Brico din sediu și magazinele din toată țara au avut ocazia să se transforme în cel mai îndrăgit personaj al celor mici în preajma Paștelui – Iepurașul.

20.04.2023
articol
Fundația BricoDepot și Habitat for Humanity România – premiul I la categoria „Susținerea comunităților” în cadrul Romanian CSR Awards 2023

Fundația BricoDepot a primit recunoaștere la CSR Awards 2023, eveniment de industrie care premiază proiectele de sustenabilitate și CSR derulate de companii în anul anterior.

10.04.2023
articol
Fundația BricoDepot si Code for Romania își unesc forțele pentru a susține proiectul Civic Labs -„Sate dezvoltate”

Primăvara aduce nu doar vești bune, ci și fapte bune! Printr-o investitie de 11.000 euro, Fundația BricoDepot a încheiat un parteneriat cu asociația Code for Romania pentru sustinerea proiectului Civic Labs -„Sate dezvoltate”

10.04.2023
articol
120 de vieți salvate de 40 de colegi Brico-eroi

Câți dintre noi nu am crescut visând că am putea deveni super eroi? Când suntem mici, totul pare atât de ușor și la îndemâna oricui, însă pe măsură ce creștem, conceptul capătă noi dimensiuni și ne dăm seama că pentru a fi cu adevărat un super erou, trebuie să facem ceva cu adevărat măreț, impresionant. Însă uităm de multe ori cât de important este un simplu gest și ce impact poate avea acesta în viețile altor oameni.

04.04.2023
articol
Fundația BricoDépôt a investit în anul 2022 bani și produse în valoare de 278.500 de euro pentru sprijinirea a peste 10.000 de beneficiari

Fundația BricoDépôt își continuă an de an misiunea de a contribui la îmbunătățirea condițiilor de locuit, precum și la îmbunătățirea calității și siguranței vieții, în comunitățile vulnerabile.

15.03.2023
articol
Oamenii fac diferența – voluntarii Brico Dépôt au adus zâmbetul pe chipurile a 600 de beneficiari, prin cele șase acțiuni de voluntariat desfășurate în anul 2022

Fundația BricoDépôt își continuă an de an misiunea de a îmbunătăți condițiile de locuit, calitatea și siguranța vieții în comunitățile dezavantajate din România.

14.02.2023
articol
Crăciunul e mai frumos când dăruiești bucurie.

A mai trecut un an și o nouă campanie de Crăciun “Fă-ți cadou o faptă bună”, derulată de Fundația Brico Depot, s-a încheiat. Și în 2022, colegii BRICO din magazine și sediu au ales să dăruiasca bucurie unor oameni greu încercați și să se transforfme pentru ei în MOȘ CRĂCIUN.

27.12.2022
articol
Interviu cu Cătălin Mazilu, Director Operaţiuni, Brico Dépôt România şi Membru ȋn Consiliului Director al Fundaţiei BricoDépôt.

Anul acesta marchează îndeplinirea unor obiective importante ale Fundației BricoDépôt, asumate prin misiunea noastră de a susține proiectele de îmbunătățire a condițiilor de locuit, a calității și siguranței vieții în comunitățile dezavantajate din România.

20.12.2022
articol
Brico Dépôt și Fundația BricoDépôt continuă să susțină prin donații de 65.000 de euro refugiații din Ucraina, prin proiectul „Un adăpost sigur departe de casă” al Habitat for Humanity România

Încă de la începutul conflictului, milioane de locuitori ai Ucrainei au rămas fără locuințe și au părăsit locul numit „acasă”, venind în România cu speranța de a găsi un loc sigur, în care să trăiască până când se vor putea întoarce cu bine în țara natală.

02.12.2022
articol
„Casele Bune Schimbă Vieți” - voluntariat pe șantierul Habitat for Humanity - Hope Build, Cumpăna

Pentru tine cum arată Crăciunul acasă? Noi ne dorim ca toate familiile din România să aibă o locuință decentă și sigură, unde să-și petreacă sărbătorile.

27.10.2022
articol
Fundația BricoDépôt contribuie cu 50.000 de euro la construcția Centrului Comunitar din comuna Preutești, finanțând echiparea acestuia cu 100 de panouri fotovoltaice

București, 25 octombrie: Fundația BricoDépôt sprijină construcția Centrului Comunitar din comuna Preutești, județul Suceava, unde Fundația FARA va oferi servicii integrate copiilor și familiilor vulnerabile din Preutești și Baia.

25.10.2022
articol
Fundația BricoDépôt anunță cele cinci proiecte care vor primi finanțarea de 250.000 de lei și produse în valoare de 25.000 de lei în cadrul campaniei „Casele bune schimbă vieți”

Cinci dintre cele cinsprezece proiecte înscrise anul acesta în cadrul campaniei de finanțare „Casele bune schimbă vieți” au fost declarate câștigătoare;

13.10.2022
articol
Back to Grădi ! – o nouă acțiune de voluntariat Brico Depot

Când un pic, câte un pic înseamnă, în final, mult - mai ales când e vorba de începutul anului școlar. Săptămâna trecută, o echipă de colegi din Brico Iași a participat la o acțiune de voluntariat la Grădinița din Dumești, județul Iași, dedicând timp și resurse pentru a susține accesul la educație a celor 50 de copii care învață aici.

12.09.2022
Fundația BricoDépôt anunţă proiectele care vor primi finanţare, ȋn cea de-a doua ediţie a campaniei  “Casele bune schimbă vieţi”
Fundația BricoDépôt desfășoară a treia ediție a campaniei de finanțare “Casele bune schimbă vieţi”

Brico Dépôt România și Fundația BricoDépôt dau startul unei noi campanii de finanțare pentru organizații non-guvernamentale „Casele bune schimbă vieți”;

06.09.2022
articol
Voluntarii Brico Depot amenajează curtea și grădina Centrului FARA

Săptămâna trecută, colegi de la sediu și din magazinul Vitan s-au implicat într-o acțiune de voluntariat coordonată de Fundația Brico Depot și dedicată partenerului nostru, Fundația FARA. Bricolegii noștri au lucrat umăr la umăr pentru a amenaja curtea și grădina Centrului de Terapie și Recuperare pentru copii cu dizabilități din Popești Leordeni.

10.08.2022
articol
O Zi de voluntariat pe șantier

Sloganul „Avem echipă, avem valoare” capătă noi sensuri atunci când e vorba de voluntariat împreună cu colegii. Pentru că valoarea stă chiar în inițiativa de a dedica timp și resurse celor vulnerabili și în colaborare cu echipa.

30.07.2022
articol
Brico Depot România și Fundația BricoDepot și-au unit forțele pentru a transforma ziua copilului în luna copilului

De ziua copilului, Brico Depot România și Fundația BricoDepot au dat startul unei luni întregi în care inocența și bucuria specifice celor mici să fie un prilej de sărbătoare, iar campania internă "Fă-ți cadou o faptă bună", lansată către angajați a avut ca punct focal accesul la educație și dezvoltarea creativității, fiind dedicată copiilor din centrele FARA și MIA.

20.06.2022
articol
Un altfel de cadou de Paște – prima acțiune de voluntariat din 2022

Fundația Bricodepot, împreună cu colegii din magazinul Bricodepot Iași, au ales să facă anul acesta un altfel de cadou de Paste și să dedice o zi de voluntariat în sprijinul Grădiniței Păușești.

04.05.2022
articol
“Casele bune schimbă vieţi” primeste recunoastere in cadrul Galei Romanian CSR Awards

Pentru al doilea an consecutiv, și în 2022, proiectul nostru “Casele bune schimbă vieţi” a primit recunoaștere în cadrul Galei Romanian CSR Awards. Este o mare satisfacție, care se adaugă la bucuria că, prin acest proiect, îi ajutăm pe cei în nevoie să afle ce înseamnă cu adevărat „acasă”.

15.04.2022
articol
Brico Dépôt acordă ajutor pentru refugiați, în contextul războiului din Ucraina

În contextul evenimentelor actuale din Ucraina, Brico Dépôt își reafirmă misiunea de a construi un mediu cât mai sigur și primitor pentru cei care au nevoie mai mult ca niciodată de ajutorul și implicarea noastră, a tuturor.

07.03.2022
articol
Bilanț investiții comunitare 2021: Fundația BricoDépôt a alocat peste 800.000 euro pentru comunitățile locale vulnerabile

București, februarie 2022 – Brico Dépôt România şi Fundaţia BricoDépôt s-au implicat anul trecut în susținerea comunităților locale, cu investiții în valoare totală de peste 800.000 euro.

02.02.2022
Fundația BricoDépôt anunţă proiectele care vor primi finanţare, ȋn cea de-a doua ediţie a campaniei  “Casele bune schimbă vieţi”
Fundația BricoDépôt anunţă proiectele care vor primi finanţare, ȋn cea de-a doua ediţie a campaniei  “Casele bune schimbă vieţi”

5 proiecte vor primi finanţări ȋn valoare totală de 250.000 de lei. Brico Dépôt România suplimentează finanţările cu donaţii ȋn produse din magazinele sale, ȋn valoare totală de 25.000 de lei, pentru organizaţiile non-guvernamentate selectate...

17.06.2021
Casele bune schimbă vieţi
Fundația BricoDépôt dă startul unei noi campanii de finanţare, “Casele bune schimbă vieţi”

Timp de 10 zile, până la data de 30 mai 2021, orice organizaţie non-guvernamentală din Romȃnia care ȋndeplineşte condiţiile din regulamentul campaniei, poate aplica pentru finanţarea cu până la 50.000 de lei a unui proiect...

21.05.2021
30 de familii vulnerabile din județele Iași, Neamț și  Prahova au fost selectate în proiectul Reclădim vieți
30 de familii vulnerabile din județele Iași, Neamț și Prahova au fost selectate în proiectul Reclădim vieți, dezvoltat de Fundația BricoDépôt şi Habitat for Humanity România

Fundația BricoDépôt și Habitat for Humanity România au selectat cele 30 de familii ale căror locuințe vor fi reabilitate…

22.03.2021
Fundația BricoDépôt reclădeşte vieți, printr-un nou parteneriat cu Habitat for Humanity România
Fundația BricoDépôt reclădeşte vieți, printr-un nou parteneriat cu Habitat for Humanity România

Reclădim vieți. Un proiect pentru cei mai vulnerabili în fața pandemiei” este o inițiativă extrem de necesară, în contextul în care familiile care locuiesc în condiții improprii, sunt dintre cele mai afectate de pandemia de COVID-19...

22.12.2020
Fundaţia BricoDépôt prezintă rezultatele studiului “Dacă pereţii ar vorbi”, despre calitatea condiţiilor de locuit
Fundaţia BricoDépôt prezintă rezultatele studiului “Dacă pereţii ar vorbi”, despre calitatea condiţiilor de locuit

50% dintre români trăiesc în case improprii, iar 39% locuiesc ȋn case cu probleme semnificative și, dintre aceştia, 75% consideră că nu au deloc sau au prea puțin sau control asupra situaţiei, conform studiului…

03.12.2020
Casele bune schimbă vieţi
Fundația BricoDépôt anunţă proiectele care vor primi finanţare, ȋn cadrul campaniei “Casele bune schimbă vieţi”

10 proiecte vor primi finanţări ȋn valoare totală de 270.000 de lei, iar Brico Dépôt România suplimentează finanţările cu donaţii ȋn produse din magazinele sale, ȋn valoare de 30.000 de lei...

14.08.2020
Casele bune schimbă vieţi
Fundația BricoDépôt dă startul primei sale campanii de finanţare: “Casele bune schimbă vieţi”

Până la data de 23 iulie 2020, orice organizaţie non-guvernamentală din Romȃnia care ȋndeplineşte condiţiile din regulamentul campaniei, poate aplica pentru finanţare...

14.07.2020
lupta ȋmpotriva pandemiei COVID-19
Alături de cei care se implică ȋn lupta ȋmpotriva pandemiei COVID-19

Fundaţia BricoDépôt şi Brico Dépôt România se implică ȋn lupta ȋmpotriva pandemiei COVID-19 şi a răspândirii noului virus, pentru ȋmbunătăţirea siguranţei populaţiei.

13.07.2020
fondul de urgenta
Împreună mergem ȋnainte. Fundaţia BricoDépôt susţine Fondul de Urgenţă, proiect lansat de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC România)

În contextul de urgență în care ne aflăm din cauza răspândirii virusului COVID-19, este mai important ca oricând să rămânem uniți...

26.03.2020
Asociația Casa Ioana
Împreună, pentru un trai în siguranţă. Asociația Casa Ioana, primul beneficiar al Fundaţiei BricoDépôt.

Din păcate, violența domestică este întâlnită în multe familii și, de multe ori, se ajunge la situații în care cei abuzați rămân pe străzi, fără adăpost.

26.03.2020