articol
„Casele Bune Schimbă Vieți” - voluntariat pe șantierul Habitat for Humanity - Hope Build, Cumpăna

Pentru tine cum arată Crăciunul acasă? Noi ne dorim ca toate familiile din România să aibă o locuință decentă și sigură, unde să-și petreacă sărbătorile. Și pentru că pregătirile de iarnă se fac cât vremea e frumoasă, ne-am petrecut finalul însorit de octombrie într-o acțiune de voluntariat coordonată de Fundația BricoDepot România pe șantierul Hope Build, alături de partenerii de la Habitat for Humanity România.

Voluntarii noștri de la sediul Brico și de la magazinele noastre din Brăila și Constanța au contribuit la construcția a 4 case în comuna Cumpăna, județul Constanța, pentru ca familiile beneficiare să își petreacă sărbătorile de Crăciun într-o locuință nouă, decentă și sigură.

Poveștile celor 4 familii au creat emoție și entuziasmul tuturor a devenit molipsitor, iar colegii noștri au lucrat cot la cot pe șantierul Hope Build cu specialiștii Habitat for Humanity, cât și cu beneficiarii direcți ai locuințelor – pentru a le împlini visul de a avea o casă unde să se simtă în siguranță și să-și facă planuri de viitor.

Proiectul Hope Build, derulat de Habitat for Humanity, este unul din cele 5 proiecte sprijinite de Fundația BricoDepot România în cea de-a 3-a ediție a campaniei de finanțare, „Casele Bune Schimbă Vieți”, iar această acțiune completează suportul financiar și în materiale de construcții oferit cu energia, timpul și cunoștințele aduse de echipa Brico, astfel încât impactul în comunitate să fie unul cât mai relevant.

Voluntarii au montat plăci OSB și rigips, au pregătit pereți, au aplicat vată minerală și multe altele, participând la construcția în regim accelerat a caselor, într-un proiect care presupune crearea unor locuințe redimensionate și recompartimentate pentru a avea o eficiență ridicată a spațiului, dar și un cost de construcție mai scăzut decât cel actual.

Familiile beneficiare fac parte din categoria celor care au venituri reduse, locuiesc în case vechi, supraaglomerate, aflate într-un stadiu avansat de degradare și care necesită reparații urgente. Casele lor nu sunt racordate la rețeaua de canalizare și gaze, baia se află în curte, iar pe timp de iarnă, familiile sunt împovărate de costurile pentru încălzirea casei cu lemne. De aceea, pentru aceste familii, o nouă locuință înseamnă un nou început, o șansă la viață, sănătate, demnitate și speranța că de acum, au locul lor, pe care pot să îl numească „Acasă”.

„La finalul anului 2020, împreună cu Fundația Brico Depot și Brico Depot România, am reclădit viețile unor familii din județele Iași, Neamț și Prahova, care aveau nevoie urgentă de reparații la locuințele lor. De data aceasta, ne-au oferit suport în cadrul campaniei „Casele Bune Schimbă Vieți” și sunt prezenți cu o echipă de voluntari pe șantierul Hope Build #4, unde ne ajută să construim case de la zero pentru 4 familii. Experiența lor în domeniu își spune cuvântul, pentru că vin cu sfaturi utile pentru voluntarii care nu cunosc tainele construcțiilor 😊. Mulțumim, Brico & Fundația Brico Depot, că faceți parte în continuare din povestea și misiunea noastră!” – Roberto Patrascoiu, CEO Habitat for Humanity România.

Fundația BricoDépôt România își continuă misiunea de a îmbunătăți condiţiile de locuit, calitatea şi siguranţa vieţii ȋn comunități dezavantajate iar continuarea parteneriatului cu Habitat for Humanity România reprezintă angajamentul de implicare pe termen lung în susținerea unui țel comun – acela de a contracara efectele sărăciei și a oferi tuturor posibilitatea de a avea o lucuință sigură și accesibilă, în care să se simtă bine.