articol
Fundația BricoDepot și Habitat for Humanity România – premiul I la categoria „Susținerea comunităților” în cadrul Romanian CSR Awards 2023

Fundația BricoDepot a primit recunoaștere la CSR Awards 2023, eveniment de industrie care premiază proiectele de sustenabilitate și CSR derulate de companii în anul anterior. Am câștigat locul 1 la categoria „Susținerea comunităților” cu programul „Un adăpost sigur, departe de casă”, dezvoltat împreună cu Habitat for Humanity România și dedicat refugiaților ucraineni.

„Un adăpost sigur, departe de casă” este un program menit să contribuie semnificativ la acoperirea nevoii de un acoperiș decent pentru familiile vulnerabile din Ucraina - cuprinzând soluții dedicate atât pentru locuirea de urgență, cât și pentru cea tranzitorie și pe termen lung. Totodată, este și un angajament de durată pentru grupurile vulnerabile din țara noastră, care, prin seria de intervenții de reabilitare ale centrelor de utilitate publică, vor putea beneficia de soluții pentru locuirea socială.

„Acasă e locul din care fiecare dintre noi își extrage stabilitatea, siguranța și starea de bine. Însă pentru oamenii din Ucraina, odată cu declanșarea conflictului, peste noapte acest loc nu a mai existat și s-au văzut nevoiți să se refugieze în țara noastră, căutând adăpost. În acest context dificil, Habitat for Humanity România a inițiat programul „Un adăpost sigur, departe de casă”, pe care Fundația BricoDepot a ales cu încredere să îl susțină. Mai exact, am mobilizat 65.000 euro în bani și produse pentru a putea oferi soluții de locuit refugiaților ucraineni, astfel încât acești oameni să aibă un loc al lor, sigur și stabil. 40.000 GPB a constituit suportul Kingfisher, pentru care suntem recunoscători, întrucât au ajutat la implementarea unui proiect atât de valoros.” - Georgiana Brehuescu, Manager Fundaţia BricoDépôt şi consilier ȋn Investiţii Comunitare, Brico Dépôt România.

Implementat în trei etape, programul a reușit să sprijine în total aproape 4.000 de beneficiari și să renoveze 3 centre comunitare, astfel:

  • 2.750 de refugiați cazați pe termen scurt (maxim 15 zile)
  • 3.300 de kituri de urgență distribuite (ghiozdane, baterii externe și cabluri de încărcare a telefoanelor)
  • 125 truse de iarnă (genți cu pături) și 11 încălzitoare
  • 20 de routere Wi-Fi
  • 510 refugiați cazați pe termen mediu și lung (1 lună până la 12 luni)
  • 30 de apartamente oferite refugiaților ca parte a Proiectului de închiriere socială
  • 3 centre comunitare renovate:
    • Căminul C2 de la Universitatea Tehnică de Construcții din București (UTCB) - unde sunt cazate pe termen mediu 200 de persoane refugiate din Ucraina.
    • Centrul Carusel din București – unde 331 de persoane au beneficiat de adăpost temporar
    • Edmond Center (o intervenție de renovare completă pe 3 etaje) – București, care oferă cazare pe termen lung pentru peste 100 de refugiați și cazare tranzitorie pentru peste 20 de refugiați pe noapte, alături de servicii complete de asistență medicală, academică, psihologică și juridică.

Mai departe de recunoașterea primită, ne bucurăm să continuăm să sprijinim comunitățile vulnerabile, cu accent pe soluții de locuit decente. Mulțumim tuturor pentru implicarea în proiectele Fundației!