articol
Fundația BricoDépôt investește 420.000 de lei în cea de-a patra ediție a campaniei „Casele bune schimbă vieți”
  • Brico Dépôt România și Fundația BricoDépôt au ajuns la cea de-a patra ediție a campaniei de finanțare pentru organizații non-guvernamentale „Casele bune schimbă vieți”;
  • Bugetul total al campaniei a crescut cu peste 65%, de la 250.000 de lei în anii anteriori, la 420.000 de lei în 2023;
  • Anul acesta, Fundația BricoDépôt mărește numărul ONG-uri pe care le va susține, de la 5 (2022) la 7;
  • Finanțare de până la 60.000 de lei pentru fiecare proiect de îmbunătățire a condițiilor de locuit, a calității și siguranței vieții în comunitățile dezavantajate din România.

București, 15 iunie 2023 – Brico Dépôt România și Fundația BricoDépôt dau startul înscrierilor la o nouă rundă de finanțare pentru proiectele desfășurate de organizații non-guvernamentale odată cu lansarea celei de-a patra ediții a campaniei „Casele bune schimbă vieți”. Pentru a răspunde interesului tot mai ridicat din partea ONG-urilor, bugetul total al campaniei a fost suplimentat până la 420.000 de lei, cu 68% mai mult decât suma acordată în cadrul edițiilor trecute. Campania este dedicată organizațiilor care vor să se alăture misiunii Brico Dépôt de a îmbunătăți condițiile de locuit ale familiilor din comunitățile vulnerabile din România.

„În viziunea noastră, „acasă” ar trebui să fie cel mai sigur loc pentru orice familie, spațiul în care să se simtă confortabil și în care să aibă condițiile unui trai decent. În România încă există familii vulnerabile pentru care casa înseamnă un acoperiș șubred, spații înghesuite, cu igrasie, fără apă sau electricitate. Însă suportul Fundației BricoDépôt nu se rezumă doar la locuințe individuale, ci acoperă și interese mai largi: reabilitarea spitalelor, spațiilor educaționale, căminelor sau centrelor comunitare – fiecare cu un rol deosebit de important în comunitate. De aceea ne dorim ca, prin amplificarea investiției noastre, să putem susține mai multe comunități și familii cu ajutorul proiectelor ONG-urilor participante”, spune Adela Smeu, CEO Brico Dépôt România.

articol

Prin relansarea campaniei „Casele bune schimbă vieți”, începand cu 19 iunie, BricoDépôt invită organizațiile non-guvernamentale din România, care vor să aducă o schimbare pozitivă pentru familiile și comunitățile dezavantajate, să aplice la programul de finanțare. Acestea pot obține din partea Fundației BricoDépôt un sprijin de 60.000 de lei pentru unul dintre proiectele de îmbunătățire, renovare sau construcție a locuințelor.

Cei interesați își pot înscrie proiectele până în 10 iulie, urmând ca până pe 31 iulie să aibă loc evaluarea acestora. O altă noutate a acestei ediții este faptul că Fundația BricoDépôt crește numărul ONG-urilor pe care le susține de la cinci la șapte. Astfel, pe data de 7 august vor fi anunțate cele șapte proiecte câștigătoare ale asociațiilor care vor primi finanțarea de 60.000 de lei din partea Fundației BricoDépôt.

„Fundația BricoDépôt continuă an de an misiunea de a sprijini comunitățile vulnerabile prin campania „Casele bune schimbă vieți”. Anul trecut au fost alocați peste 275.000 de lei, în bani și materiale de construcții, pentru proiecte în sprijinul a peste 4.000 de beneficiari. Numărul mare de înscrieri de până acum și calitatea proiectelor ne-au făcut mai încrezători că putem aduce schimbarea pe care ne-o dorim. De aceea, am decis să mărim plafonul și numărul de proiecte finanțate și să sprijinim un număr mai mare de beneficiari” spune Cătălin Mazilu, Director Operaţiuni, Brico Dépôt România şi Membru ȋn Consiliul Director al Fundaţiei BricoDépôt. .

articol