• Brico Dépôt România și Fundația BricoDépôt dau startul unei noi campanii de finanțare pentru organizații non-guvernamentale „Casele bune schimbă vieți”;
• Bugetul total al campaniei este de 250.000 de lei, la care Brico Dépôt adaugă donații în produse din magazinele sale în valoare totală de 25.000 de lei;
• Organizațiile non-guvernamentale din România pot beneficia de finanțare de până la 50.000 de lei, plus materiale de construcții pentru un proiect de îmbunătățire a condițiilor de locuit, a calității și siguranței vieții în comunitățile dezavantajate din România.
București, 6 septembrie 2022 – Brico Dépôt România și Fundația BricoDépôt au ajuns la cea de-a treia ediție a campaniei „Casele bune schimbă vieți” și dau startul înscrierilor la o nouă rundă de finanțare cu un buget total de 250.000 de lei, la care Brico Dépôt adaugă donații în produse din magazinele sale în valoare totală de 25.000 de lei. Aceasta campanie este dedicata organizațiilor non-guvernamentale care vor să aducă o schimbare in ceea ce priveste condițiile de locuit ale românilor.
„Orice copil are nevoie să trăiască, să învețe și să se joace într-un spațiu sigur. Viața copiilor din comunitățile defavorizate se poate schimba dacă alegem sa ne implicam activ. Printre noi se afla atatia oameni care locuiesc în camere și spații înghesuite, nesigure, fără apă curentă sau electricitate, sau cu un acoperiș șubred. Sunt familii intregi, mai ales in mediul rural, care se lupta cu dificultatile financiare si care, nu au conditii decente de locuit. Pentru noi, grija față de aceste comunități rămâne una dintre prioritățile strategice, aşadar vom continua să contribuim în mod activ la dezvoltarea lor, prin intermediul proiectelor Fundației noastre”, spune Adela Smeu, CEO Brico Dépôt România.
Ajunsă deja la cea de-a treia ediție a campaniei „Casele bune schimbă vieți”, Fundația BricoDépôt încurajează toate organizațiile non-guvernamentale din România care vor să aducă o schimbare pozitiva in situatia locativa din comunitățile dezavantajate să aplice la programul de finanțare. Acestea pot obține până la 50.000 de lei pentru unul dintre proiectele de îmbunătățire, renovare sau construcție a locuințelor destinate oamenilor din comunități vulnerabile, alaturi de un aport suplimentar, in materiale de constructii.
Cei interesați își pot înscrie proiectele în perioada 6-19 septembrie, urmând ca, între 20 septembrie si 7 octombrie, să aibă loc evaluarea acestora. Pe data de 11 octombrie vor fi anunțate proiectele câștigătoare ale asociațiilor care vor primi finantare din partea Fundației BricoDépôt.
Conform unui studiu realizat de Kingfisher și Fundaţia BricoDépôt, 50% dintre români locuiesc în case improprii - prea mici, insuficient încălzite, cu mucegai, cu acces precar la un grup sanitar sau utilități. Principalele probleme sunt zgomotul ridicat (46%), umiditatea și mucegaiul (45%), frigul excesiv (44%), lipsa canalizării și a condițiilor salubre (42%).
„Statisticile ne arată cât de mare este nevoia în comunitate și cât de fragil este echilibrul între „Casă / Acasă” și condiția noastră, a fiecăruia. O locuință nu este un simplu adăpost. O casă bună este esențială pentru viața noastră, pentru sănătate, demnitate și stare de bine și pentru speranța la o viață mai bună în viitor. Din păcate, există încă foarte mulți oameni care nu au acces la condiții decente și trăiesc în locuințe improprii, cu acces precar la utilități de bază. Radiografia este trista si cazurile nu sunt izolate; dimpotriva, nevoia din comunitate este foarte mare. De aceea, prin Fundația BricoDépôt încercăm să schimbăm condițiile de viață ale comunităților defavorizate si, de peste 3 ani, sperăm să facem mai mult bine, împreună”, spune Cătălin Mazilu, Director Operaţiuni, Brico Dépôt România şi Membru ȋn Consiliul Director al Fundaţiei BricoDépôt.
De la inceputul programului “Casele bune schimbă vieţi” (2020), prin cele 15 proiecte finanțate, Fundaţia BricoDépôt a sprijinit peste 7.300 de beneficiari direcți și indirecți, organizaţiile care au primit suport financiar din partea Fundaţiei anul trecut, fiind: Fundația Hospice Casa Speranței; Fundația pentru Copii Ronald McDonald; Fundația FARA; Fundația Bucuria Darului si Organizaţia Umanitară CONCORDIA.
Regulamentul complet al campaniei, criteriile de acordare a finanțărilor, formularul de aplicare şi calendarul campaniei pot fi consultate ȋn website-ul oficial al Brico Depôt România, în secțiunea dedicată Fundației BricoDépôt: https://www.bricodepot.ro/fundatie/finantare/.
Despre campania „Casele bune schimbă vieți”
“Casele bune schimbă vieţi” este programul-platformă derulat anual care se adresează organizațiilor non-guvernamentale prin care Fundația BricoDépôt susține proiecte de renovare, îmbunătăţire sau construcţie a locuințelor destinate oamenilor din grupuri vulnerabile sau cu posibilitati financiare reduse.
Despre Brico Dépôt România
Brico Dépôt România este parte a grupului Kingfisher, o companie internațională în domeniul îmbunătățirii locuinței, ce deține peste 1.350 de magazine în 8 țări din Europa. În România, produsele și serviciile noastre sunt apreciate săptămânal de peste 6 milioane de clienți, fie că aceștia aleg să ne treacă pragul celor 35 de magazine din ȋntreaga ţară sau preferă să cumpere online
.În Brico Dépôt România, credem că toată lumea ar trebui să aibă o locuință în care să se simtă bine, aşadar obiectivul principal este ca activitatea de reamenajare a locuinţei să devină accesibilă tuturor. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați: www.bricodepot.ro și pagina de Facebook Brico Depôt România.
Despre Fundaţia BricoDépôt
Fundaţia BricoDépôt a fost înființată ȋn 2019, de către Brico Dépôt România, având drept obiectiv principal susținerea proiectelor de îmbunătăţire a condiţiilor de locuit, a calităţii şi a siguranţei vieţii, ȋn comunități dezavantajate din Romȃnia. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați: https://www.bricodepot.ro/fundatie/.