Cum transformă Soarele comunitățile vulnerabile
O casă bună este prietenoasă și cu mediul, și cu buzunarul. Ne bucurăm să vedem această viziune adusă la viață în două dintre proiectele susținute anul acesta de Fundația BricoDépôt, care au ajutat partenerii noștri, Fundația FARA și Asociatia Love Light Romania, să obțină autonomie energetică, să-și optimizeze costurile cu întreținerea spațiilor în care găzduiesc persoane vulnerabile și să-și poată concentra eforturile spre îmbunătățirea serviciilor dedicate beneficiarilor.
Printr-o contribuție de 50.000 de euro, Fundația a finantat dotarea cu panouri fotovoltaice a 3 centre ale Fundației FARA din Județul Suceava, investitie care va permite autonomia energetică a nu mai puțin de 6 centre FARA din județ. În cadrul acestora, peste 1000 de persoane - copii, tineri si adulti din grupuri vulnerabile - vor beneficia de gazduire si hrana, suport educațional, dezvoltare personală și integrare profesională, sprijin pentru valorificarea resurselor din micro-gospodărie, facilitarea activităților de incluziune socială, sprijin material pentru nevoi de bază dar și pentru îmbunătățirea condițiilor de locuit. Iar pentru funcționarea la capacitate maximă a sistemului, se estimeaza o reducere în medie cu 80-90% a costurilor totale pentru energia electrică.
În paralel, oferind 12.000 de euro în cadrul programului „Casele bune schimbă vieți”, Fundația BricoDépôt a echipat cu panouri fotovoltaice Centrul rezidențial pentru tineri instituționalizați „Sanctuar” Medias, din județul Sibiu, gestionat de asociația Love Light Romania. Beneficiarii sunt 150 de tineri proveniți din instituțiile de stat, care, din cauza lipsei abilităților de viață, nu pot fi autonomi. Acestora, Centrul Sanctuar le permite să aibă o viață normală, oferindu-le cazare pe termen lung, mese calde, programe personalizate pentru integrare socială, abilitățile necesare pentru a duce o viață independentă, precum și sprijin și consiliere vocațională.
Continuăm să ne implicăm în proiecte prin care construim de la 0 sau îmbunătățim spații esențiale pentru comunitățile vulnerabile - de la locuințe individuale, la spitale, centre comunitare sau spatii educaționale. Iar aceste eforturi includ și soluții pentru energie sustenabilă.
Citește mai multe despre cele două proiecte în articolul din Green Start-up.ro: https://green.start-up.ro/ro/casele-bune-schimba-vieti-cum-transforma-soarele-comunitatile-vulnerabile/.